Aveți copii care merg la școală, din toamnă? Atenție, două treimi din elevi vor studia de acasă!

0
205
Advertisement

SE SCHIMBĂ REGULILE… Oficialii din Guvern nu consideră necesară, în acest moment, amânarea începerii anului școlar la 15 septembrie, însă anul școlar va debuta cu noi reguli. O veste așteptată de mii de părinți vasluieni, care se întreabă dacă se mai deschid școlile și în ce condiții. Ministrul Nelu Tătaru a precizat că totul va depinde foarte mult de contextul epidemiologic.

Întrebat ce scenariu se are în vedere dacă vom avea peste o mie de cazuri zilnic în septembrie, Nelu Tătaru a afirmat: “Vor fi doar o treime dintre elevi care merg, celelalte două treimi sunt acasă, online, și se vor roti aceste două treimi. În ceea ce privește alegerile, să fie mai multe zile, ca să putem pe zile să avem un aflux de populație”.

“În acest moment, nu văd un motiv pentru care să nu înceapă un an școlar, dar va începe cu anumite precauții”, spune ministrul Sănătății.

Unitățile de învățământ din județul Vaslui ar putea decide singure cum vor începe, la toamnă, anul școlar: tradițional, cu toți copiii prezenți în clasă, online, sau hibrid. Iar fiecare școală va stabili acest lucru în funcție de situația epidemiologică din zona în care funcționează.

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.