Aveți ștampila! Pe cine veți vota pentru a conduce județul Vaslui, la locale?

0
366
Advertisement

ALEGEȚI BINE!… Suntem într-o perioadă agitată, din punct de vedere politic, iar partidele se bat pentru a-și stabili candidații pentru cea mai importantă funcție din județ, cea de președinte al Consiliului Județean. Se cunosc sau doar se vehiculează nume importante care se vor arunca în lupta pentru președinția CJ Vaslui, la alegerile din 27 septembrie, termen vehiculat de toate partidele politice.

PSD

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui

De la PSD, cel mai important partid al județului, organizație cu peste 60 de primari, sute de consilieri locali și județeni, candidează Dumitru Buzatu, actualul șef al CJ Vaslui. Punctul forte al lui Buzatu este faptul că mai toți primarii îl vor ajuta să obțină voturi la județ, mai ales că se știe că o funcție de președinte de Consiliu Județean îți aduce controlul politic în județ. Iar PSD nu vrea să piardă aceste alegeri, după atâtea mandate în care se află în conducerea județului.

PNL

Nelu Tătaru, actualul ministru al Sănătății

Principalul contracandidat – în ciuda tuturor „bombelor” de doi lei lansate pe piață, care îl anunță pe Marius Arcăleanu drept candidat la județ – ar fi Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui. Actualul ministru al Sănătății era ca și inexistent politic, în urmă cu câteva luni, pe când era medic în Spitalul municipal Huși și avea rare ieșiri publice. Funcția de ministru al Sănătății l-a propulsat în lumina reflectoarelor, fiind văzut ca un luptător cu coronavirusul, unii spun despre el că este „salvatorul națiunii”. Punctul slab al lui Tătaru – (deși a fost anunțat Arcăleanu drept candidat, ministrul Sănătății știe că PNL va obține doar 15-20 de procente cu directorul CJAS drept candidat, adică pierde alegerile la pas!) – ar fi că nu are echipă, s-a izolat în partid și conduce de unul singur. De-a lungul anilor, a exclus mulți primari și consilieri din PNL, astfel că în jurul său au mai rămas doar câteva persoane, cu capital politic slab. Dar, repetăm, notorietatea dobândită în ultimele luni ar putea fi decisivă pentru a câștiga CJ Vaslui.

USR PLUS

Deputatul Mihai Botez

USR îl trimite în luptă pe deputatul Mihai Botez, care astăzi semnează protocolul de colaborare între organizațiile USR și PLUS din județ. Tot astăzi, noua structură USR-PLUS anunță și candidatul la președinția CJ Vaslui, în speță deputatul Botez. Este un nume nou în politică, a câștigat mandatul de parlamentar cu emoții, dar s-a bătut în Parlament pentru unele proiecte importante. La fel ca și în cazul lui Tătaru, este cam singur în această luptă electorală, nu prea are o echipă puternică, însă atuurile sale vor fi politica anti-sistem promovată de USR în acești ani, fapt care a adus multe voturi acestui partid la alegerile prezidențiale și europarlamentare din județul Vaslui, anul trecut. Mihai Botez ar trebui să fie locomotiva USR și să aducă voturi cât mai multe, pentru ca Uniunea să conteze în viitorul Consiliu Județean.

ALDE

Fostul senator și președinte PNL Vaslui Dan Marian

Ultimul, dar nu cel din urmă, ar fi fostul președinte al PNL Vaslui, fostul senator Dan Marian, care a fost obligat să demisioneze în urmă cu patru ani, din cauza unor probleme cu Justiția. Acesta a fost declarat nevinovat și s-a întors în politică în tabăra ALDE, alături de deputatul Daniel Olteanu, cu care face o echipă foarte bună. Marian mizează pe relațiile politice bune pe care le avea în județ, în urmă cu câțiva ani, pe când era unul dintre politicienii importanți. Rămâne de văzut cum își va mobiliza electoratul, să-l voteze, deși este greu de crezut că va reface din imaginea pierdută în acești ani. Despre el se spune că ar urma să fie vicepreședinte la CJ Vaslui, dacă PSD câștigă alegerile, mai ales că ar fi unele discuții în acest sens.

PRO România

Fostul deputat Dan Bordeianu

Se mai anunță și alte nume grele în această campanie, cum ar fi fostul deputat Dan Bordeianu, președintele Pro România, care ar urma să intre și el în luptă (zvonuri neconfirmate oficial, până acum!).

Alte Partide

Și celelalte partide au pregătit candidați, cazul PMP, însă mai așteaptă până își vor face public candidații la județ.

Print Friendly, PDF & Email