Baie de sânge în comuna Miclești! Un fost pușcăriaș a sfârșit sub loviturile de cuțit ale unui bătrân

0
3243

O zi frumoasă de vară s-a terminat cu o baie de sânge în satul Popești, comuna Miclești. Duminică dimineața, un bătrân de 77 de ani a mers la vecinii săi, la câteva case depărtare. Un bărbat de 40 de ani, despre care toată comuna știa că făcuse pușcărie, era în curte și își tundea un băiat. ”Nu mă tunzi și pe mine?”, i-ar fi strigat bătrânul. ”Te tund, nene, Vino aici”, i-a spus vecinul de 40 de ani.

După ce a terminat cu tunsul, bătrânul s-a întors acasă. Fostul pușcăriaș a plecat în sat, la băut, și a ajuns noaptea acasă. Acolo, s-a certat cu soția, acuzând-o de relații cu bătrânul în cauză. Femeia ar fi confirmat, speriată, mai mult în glumă, că a avut relații cu vecinul de 77 de ani.

Furios și beat, înarmat cu un băț, fostul pușcăriaș a mers la casa bătrânului, pentru a-l omorâ. A spart un geam la casă, pentru a intra înăuntru, peste bătrân. Acesta s-a trezit și a pus mâna pe un cuțit, pe care-l ținea la îndemână, de frica hoților, moment în care a fost lovit violent în cap de fostul pușcăriaș, cu bățul cu care acesta intrase peste moșneag.

A urmat o luptă scurtă, pe întuneric, iar bătrânul a reușit să-și pună la pământ adversarul, înjunghiindu-l de mai multe ori. Fostul pușcăriaș a murit pe loc, iar vecinii au sunat la poliție. Bătrânul a fost dus la spital, pentru investigații, și a ajuns la IPJ, pentru declarații.

”La data de 4 iunie 2023, ora 23.37, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a fost sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, la o locuință din localitatea Popești, comuna Miclești, un bărbat ar fi fost înjunghiat și ar fi decedat.

În temeiul sesizării, la fața locului a fost deplasată o echipă complexă de cercetare, cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, pentru a fi efectuate cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs decesul bărbatului de 40 de ani, din Popești.

Întrucât în cauză exista suspiciunea săvârșirii unei infracțiuni contra vieții, cercetările au fost preluate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Prezumtivul autor, un bărbat de 77 de ani, din localitatea Popești, (vecinul persoanei decedate și deținătorul locuinței unde a avut loc evenimentul), se află în custodia polițiștilor”, a anunțat IPJ Vaslui.