Bărbatul care a lovit cu cuțitul o femeie din comuna Pușcași a fost arestat

0
273


Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au reținut un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Pușcași, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.La data de 15 martie 2024, ora 09.12, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel S.N.U.A.U. 112, de către e femeie, în vârstă de 36 de ani, din comuna Pușcași, cu privire la faptul că, în acceași zi, soțul său, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din aceeași localitate, ar fi agresat-o.

Ca urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au stabilit că, la data de 10 ianuarie 2024, Judecătoria Vaslui a emis împotriva bărbatului de 47 de ani un ordin de protecție, pe o perioadă de 6 luni, prin care acesta era obligat să păstreze o distanță de minim 50 de metri față de soția sa și față de reședința acesteia.

La data de 15 martie 2024, ora 09.00, femeia ar fi fost oprită pe drumul public din localitate de soțul său, care ar fi agresat-o, lovind-o cu cu un obiect tăietor-înțepător în zona toracelui, gâtului și membrelor superioare. În urma agresiunii, femeia a suferit leziuni ce necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

Bărbatul cercetat de comiterea infracțiunilor s-a sustras urmăririi penale, iar la data de 16 martie 2024 acesta a fost depistat și reținut pentru 24 ore, ca urmare a administrării probatoriului.

Duminică, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a luat împotriva sa măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.