Bârladul sărbătorește Crăciunul în jurul bradului! Donație generoasă a unui bârlădean

0
1776


Ca în fiecare an, spiritul Crăciunului va fi marcat la Bârlad printr-un brad falnic, înalt de peste 15 metri, ce a fost montat, luni, 20 noiembrie, în fața Primăriei Bârlad. Bradul este darul pe care un cetățean al urbei, Ion Dărângă, l-a făcut bârlădenilor, după ce a citit în Actualitatea Bârlădeană, site-ul de știri oficiale al primăriei, că municipalitatea este în căutarea unui donator de brad.De fapt, este vorba de o dublă donație, căci, pe lângă acest brad, Ion Dărângă a donat unul ceva mai mic, ale cărui crengi vor umple golurile din bradul cel mare, în așa fel încât pomul de Crăciun să fie unul bogat și simetric.
”Acest brad așteaptă de trei ani să-și ocupe locul în fața Primăriei Bârlad. Prima dată am intenționat să îl donez în 2020, însă după ce domnul primar l-a văzut, a propus să așteptăm să mai crească. Bradul era ceva mai mititel pe atunci. Acum am considerat că a atins înălțimea potrivită, așa că l-am dăruit cu toată inima și, odată cu el, și pe celălalt mai scund. Cei doi brazi au stat de o parte și de alta a porții mele timp de 28 de ani”, ne-a declarat Ion Dărângă.
”Se cuvine să îi mulțumim bârlădeanului care ne-a făcut această donație. Datorită lui, la bugetul local s-a făcut o economie financiară destul de mare, deoarece cumpărarea unui asemenea brad este extrem de costisitoare. De asemenea, gestul domniei sale va contribui la atmosfera de sărbătoare din centrul Bârladului”, a transmis primarul Dumitru Boroș.