Bârladul va avea centură ocolitoare, lucrările încep în 2 săptămâni

0
250
Advertisement

VEȘTI BUNE… Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a anunțat seara trecută că proiectul Variantei de ocolire a orașului, cea mai mare dorință a bârlădenilor, a trecut de cea mai dificilă etapă în demararea efectivă a lucrărilor: obținerea avizului comisiei tehnico-economice.

Primarul a primit vestea de la oficialii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările vor demara în maxim 2 săptămâni, anunță Boroș.

„Discuțiile purtate în urmă cu circa două săptămâni, când m-am deplasat la București, au continuat aproape în fiecare zi. Însă, de la nivel central, stadiul proiectului a fost urmărit îndeaproape, tot zilnic, de către domnul ministru Nelu Tătaru. Domniei sale, cât și conducerii CNAIR, care a înțeles importanța uriașă a acestei investiții pentru locuitorii orașului, și nu numai, vreau să le mulțumesc public.

De-acum, emiterea autorizației de construire și semnarea ordinului de începere a lucrărilor sunt simple formalități, care vor fi îndeplinite în cel mult două săptămâni”,

a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Tass Infra Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București.

Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 186.686.985,54 lei.

Print Friendly, PDF & Email