Beat și fără permis, un șofer din Pogana a ajuns în arestul Bârlad. Omul era pericol public

0
839

Polițiștii din Iana au reținut un bărbat de 60 de ani, din comuna Pogana, județul Vaslui, depistat marți în timp ce conducând pe drumurile publice din județul Vaslui, încălcând prevederile legale în vigoare.

În seara zilei de 13 iunie, la ora 22.50, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Orașului Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drumul public din localitatea Măscurei, comuna Pogana, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa haotic, condus de către un bărbat de 60 de ani, din Pogana.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitatul Municipal de Urgență Bârlad, însă în prezenta personalului medical, ar fi refuzat să se supună prelevării de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 14 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.