BOMBĂ: Adio, pensii mărite pentru mii de pensionari vasluieni!?

0
199
Advertisement

Tot mai mulți politicieni afirmă că Guvernul Orban va modifica legea majorării pensiilor, printr-o ordonanță de urgență, motivat de faptul că nu sunt bani la buget. Fostul premier Victor Ponta a declarat că, dacă se va întâmpla acest lucru, Pro România va depune moțiune de cenzură.

“Dacă Guvernul Orban va modifica legea care prevede majorarea pensiilor, o va face prin ordonanta de urgență. Eu l-aș da jos. Eu am zis că ar fi trebuit să depunem deja moțiunea de cenzură.

Pro România votează întotdeauna pentru moțiunea de cenzură. Suntem singurul partid care nu a votat niciodată Guvernul Orban”,

spune Victor Ponta.

Recent, ministrul Finanțelor a spus că legea care prevede majorarea pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului pentru următorii doi ani și atât instituțiile financiare internaționale cât și agențiile de rating au arătat că reprezintă un risc major pentru sănătatea economiei.

“Vă spun o părere personală: este clar că această lege a pensiilor creează probleme de sustenabilitate bugetului nu numai pentru 2020, dar și pentru 2021 și 2022.

Doar pentru 2020 înseamnă 10 miliarde de lei la buget, plus 30 miliarde de lei în 2021, bani care nu există și trebuie împrumutați. și trebuie negociată această stabilitate a bugetului cu instituțiile internaționale, cu investitorii.

Există o problemă, iar eu voi prezenta două scenarii premierului, Guvernului, cu tot ceea ce înseamnă cheltuieli în perioada următoare, inclusiv Legea pensiilor, evoluția cheltuielilor, dar și riscurile aferente.

Scenariile fără riscuri nu au niciun sens. Apoi decizia va fi una politică. Sunt un ministru responsabil și precaut. Mă pregătesc cu o rectificare bugetară care să îmi asigure sustenabilitatea atât în 2020 dar și pe viitor. Nu vreau să aruncăm țara în haos doar cu decizii pripite sau cu decizii politice”,

a declarat Ministrul Finanțelor Florin Câțu.

Print Friendly, PDF & Email