Bombă la Penitenciarul Vaslui: afacerist acuzat de evaziune de milioane de lei, liberat condiționat!

0
406

SURPRIZĂ… Decizie-șoc a instanțelor vasluiene, care a luat prin surprindere pe multă lume. Cătălin Ursu, unul dintre cei mai controversați afaceriști din Moldova, a fost pus în libertate, în urma unei sentințe a magistraților vasluieni. Asta după ce, în urmă cu exact patru ani, Curtea de Apel Iași pronunța sentința definitivă în cel mai mare dosar de fraudă din domeniul asigurărilor din județul Vaslui.

Omul de afaceri vasluian Cătălin Ursu era condamnat, atunci, la șapte ani de închisoare cu executare, în baza unuii incident petrecut in luna octombrie 2011. Un incident în urma căruia afaceristul solicitase și primise suma de 1,1 milioane lei, drept despăgubiri de la o societate de asigurări. Povestea este destul de interesantă și va avea unele continuări, cu siguranță.

Pe 2 octombrie 2011, un TIR care transporta o încărcătură de băuturi alcoolice aparținând firmei lui Ursu a suferit un accident, în urma unei coliziuni a vehiculului cu un cap de pod de pe o șosea din județul Bacău. Afaceristul Ursu a anunțat dauna la firma la care era asigurat, reclamând distrugerea întregii incarcături, constând în băuturi alcoolice în valoare de 1,095 milioane lei, o sumă imensă la acea dată. În fapt, au susținut anchetatorii, doar o parte din încărcătură fusese distrusă în accident, restul fiind fie distrusă ulterior, până la apariția la locul accidentului a organelor de poliție și a reprezentantului asiguratorului, fie ridicată de la locul accidentului și transportată la depozitul din Vaslui al firmei lui Ursu. Un caz extrem de ciudat și o sentință pe măsură, contestată mereu de omul de afaceri.

De-a lungul anilor, Ursu a invocat că este o victimă a sistemului și a abuzurilor autorităților. De altfel, și în timpul cercetării judecătorești, Cătălin Ursu a făcut uz de toate solicitările posibile pentru tergiversarea cercetării: cereri de restituire a dosarului la parchet, nenumărate recuzări ale completului și a procurorului de ședință, strămutarea dosarului (inclusiv strămutarea judecării cererii de strămutare). Într-un final, Cătălin Ursu a fost judecat și găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în contracte cu consecințe deosebit de grave, instigare la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în contracte cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, spălare de bani și evaziune fiscală.

Acum, ieșit la lumină, Cătălin Ursu își va căuta dreptatea, fără nicio îndoială, pentru că mereu a susținut că este o victimă a sistemului.