BREAKING NEWS Doi muncitori au căzut în gol, la Sălcioara, într-un buncăr cu cereale. Un mort și un rănit grav, a fost chemat elicopterul SMURD

0
9215


ISU VasluiInspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru salvarea a două persoane căzute într-un siloz pentru cereale, persoane care au suferit un accident de muncă.

La fața locului au fost găsite două victime căzute într-un siloz pentru cereale, una dintre acestea fiind blocată în sistemul de evacuare a cerealelor.

Echipajele de intervenție au pătruns în siloz și i-au extras pe cei doi bărbați, unul dintre aceștia aflându-se în stare de inconștiență.

Victimele au fost evacuate și evaluate, fiind începute manevrele de resuscitare respectiv acordarea primului ajutor calificat.

Din nefericire, în cazul unui bărbat în vârstă de 61 ani, medicul de pe ambulanța SAJ Vaslui a fost nevoit să declare decesul.

Cea de a doua victimă a suferit multiple traumatisme și a aspirat corpuri vegetale. În sprijinul victimei a fost solicitat elicopterul SMURD.

După ce a fost stabilizat, bărbatul în vârstă de 59 ani a refuzat să fie preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la o unitate medicală din municipiul Iași.

Bărbatul a fost convins cu greu să accepte a fi transportat la spitalul municipal din Bârlad.

ȘTIRE INIȚIALĂ: În urmă cu puțin timp, doi bărbati au cazut într-un buncăr cu cereale, de la o înălțime de peste 30 de metri. Au fost trimise două ambulante SAJ coordonate de un medic, fiind solicitat și elicopterul SMURD.

SAJ Vaslui a anunțat că victimele au fost extrase. Un bărbat de 69 de ani a fost declarat decedat, iar celălalt are 59 de ani, este conștient.