Bundesliga se reia în mai, fără spectatori

0
234

Germania se pregătește pentru reluarea campionatului național de fotbal începând din această lună, cu porțile închise, conform unui proiect de acord între cancelarul Angela Merkel și autoritățile regionale.

Reluarea meciurilor din prima și a doua divizie din Bundesliga, pentru a „limita daunele economice”, este considerată „acceptabilă” începând din cursul acestei luni.

În acest caz, Germania va fi primul campionat european major care își va relua competiția, în condițiile în care Franța a pus deja capăt sezonului săptămâna trecută, iar Anglia, Spania și Italia speră în cel mai bun caz într-o reluare în cursul lunii iunie.

„Reluarea competițiilor urmează să fie precedată de o carantină de două săptămâni, dacă este necesar sub forma unor tabere de antrenament”, conform proiectului de acord.

Liga germană de fotbal (DFL) pledează de mai mult timp pentru această reluare, vitală pentru supraviețuirea economică a unui sector cu 56.000 de angajați în Germania. DFL

Dacă ultimele nouă etape din Bundesliga (prima și a doua divizie) se vor putea disputa, cluburile germane vor recupera 300 milioane euro din drepturile de televizare.

Daniel Tănăsuc