Buzatu și Trifan au pus județul la cale (în secret!) la Todirești!

0
436
Advertisement

STRATEGIE DE CAMPANIE… Mai mulți primari și președinți de organizații locale PSD din zona de nord a județului au participat, ieri după-amiază, la o întâlnire secretă în comuna Todirești. Primarii și aleșii din zonă s-au întâlnit cu Dumitru Buzatu, președintele PSD, și Ciprian Trifan, secretarul general al partidului, pentru a discuta de candidaturi.

Nici nu este de mirare că a fost programată o astfel de reuniune PSD în zona Negrești, mai ales că liderii social-democrați caută cu disperare o soluție pentru a propune electoratului cea mai bună alegere la primăria Negrești. Actualul primar Vasile Voicu a anunțat că nu va mai candida la un nou mandat, așa că se caută cu înfrigurare cea mai bună soluție.

Liderii PSD de la Vaslui au în față două opțiuni pentru primărie, pe actualul viceprimar Radu Moroșanu, dar și pe profesorul Cristinel Popa, ultimul având – se pare – cele mai multe șanse la o candidatura pentru funcția de primar.

La Vulturești, acolo unde fostul primar Vasile Anton a fost demis pe caz de incompatibilitate, PSD ar dori să propună drept candidat un inginer agricol, șef de bază de recepție din zonă, deci și acolo bătălia va fi aprigă.

Bătălii politice se vor duce și în alte zone, la Băcești, de exemplu, unde actualului primar Horațiu Cărăușu ar urma – spun surse neoficiale – să i se opună, din partea PNL, Ion Brișcaru, cel care a stat ani de zile în funcție cu binecuvântarea președintelui Buzatu.

Nu am aflat prea multe despre restul candidaților, știm doar că actualii primari PSD din zona de nord se înscriu din nou în luptă. Bătălia se va duce, în toate primăriile, între PSD și PNL, pentru că aceste două partide au cei mai bine cotați candidați în lupta electorală.

Să mai spunem că, deși primarii și liderii PSD Vaslui au parcat mașinile în curtea primăriei Todirești, întâlnirea de partid s-a făcut în curtea viceprimarului, care deține un spațiu comercial peste drum.

Print Friendly, PDF & Email