Campanie a Poliției, pentru cei care găsesc un portofel pe stradă: „Ce avem noi, aici?”

0
266
Advertisement

SĂ FIM CORECȚI!… În ultimii ani, în județul Vaslui au fost cazuri de cetățeni care au găsit portofele cu diverse sume de bani, oameni care au mers la Poliție și Jandarmerie, pentru a preda aceste portofele, care au ajuns la păgubași, într-un final. Iată că Ministerul de Interne face un apel către toți cetățenii cinstiți din România, să anunțe la 112 atunci când găsesc un astfel de portmoneu.

Mai mult, șefii MAI fac apel la imaginea unor actori de suflet ai românilor, cunoscuți de toată lumea, imagine care ar putea să-i sensibilizeze pe cei care descoperă astfel de documente de valoare.

„Toma Caragiu și Jean Constantin și-ar fi sărbătorit, pe 21 august, zilele de naștere. De la ei ne-au rămas zâmbetul, dar și multe lecții de viață „predate” cu umorul caracteristic.

Tot astăzi, venim către voi cu o întrebare celebră din seria Brigada Diverse: “Ce face un cetățean cinstit, când găsește pe stradă un portofel cu o sumă de bani în el?”

Răspunsurile de genul ”Mergem undeva și îi numărăm, să vedem cât ne-a adus norocul” sau “Ne uităm să vedem dacă e pe aproape cel care l-a pierdut… ca să nu ne vadă că l-am luat” nu erau conform legii nici atunci, nu sunt nici acum.

În acest moment, fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, cu bonus întrebarea “Ce avem noi aici?”.

Răspunsul corect este asemănător ca acum 50 de ani, cu mici modificări.

Dacă găsiți pe stradă, un portofel, un portmoneu, un portvizit, anunțați Poliția la … (nu, nu la 22.22.22), ci la 112!

P.S. Returnarea unui bun găsit, mai ales a unui portofel cu bani, este o datorie morală a oricărui cetățean.

Nu de puține ori, au fost pierdute sume mari de bani, necesare poate pentru tratamente medicale sau urgențe familiale, iar acestea n-au mai fost niciodată returnate”,

anunță conducerea MAI.

Print Friendly, PDF & Email