Când doi se ceartă, al treilea… candidează. La Negrești!

0
344

VARIANTĂ… Vasile Voicu, actualul primar al Negreștiului, nu mai candidează la un nou mandat. A spus-o în fața locuitorilor din Negrești, a fost la fel de ferm și în fața colegilor din PSD. Ca atare, s-a pus problema: cine va candida în acest oraș, cu mandat de la Buzatu?Au fost două variante, ambele s-au lăsat cu scandal și nemulțumiri. În prima poziție, ar fi trebuit să se afle Radu Moroșanu, omul din umbra primarului Voicu, viceprimar cu câteva mandate de ales local în spate. Pe urmă, a apărut Cristinel Popa, un consilier local dorit de unii lideri PSD de la județ. Și, până la urmă, pentru a potoli toate nemulțumirile locale, s-a ales varianta de mijloc.

Adică, Vasile Mariciuc, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean, un om al Negreștiului foarte cunoscut în oraș, ca profesor și director de liceu. Mariciuc a stat la CJ, în ultimii 4 ani, perioadă în care trebuie să fi deprins mai multe din tainele administrației locale. Însă, la Negrești, va avea de luptat cu liberalul Cristi Rusu, cel pe care mulți îl văd deja primar, dar și cu USR-istul Florin Mardare.

Nu se știe nici pe cine se poate baza, din vechiul PSD. Va mai dori Vasile Voicu să sprijine partidul, pentru a-l trece pe Mariciuc la înaintare? Vor fi alături de candidat cei doi posibili candidați care erau în cărți, înaintea sa? Vom afla în foarte scurt timp, mai ales că alegerile bat la ușă.