Capitala Moldovei dă tonul: toată lumea cu mască! Urmează Vasluiul?

0
417

MARE ATENȚIE… Dacă mergeți la Iași, în week-end, ar fi bine să știți că trebuie să folosiți masca inclusiv când vă plimbați pe străzi. Purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie, inclusiv pe stradă, în Iași, pentru limitarea răspândirii Covid-19. Printre măsurile dispuse de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Iași se numără și obligația angajaților Primăriei și de la celelalte instituții subordonate de a avea un jurnal personal în care să fie menționat numele persoanelor cu care au intrat în contact.Comitetul Local pentru Situații de Urgență Iași a dispus și alte măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19, începând cu 24 iulie:.

accesul publicului în spațiile interioare ale Primăriei Municipiului Iași și unităților subordonate este permis doar în limita numărului de ghișee.

În exteriorul spațiilor în care există aceste ghișee vor fi amenajate zone de așteptare, dotate cu scaune sau bănci, precum și umbrele sau corturi în vederea protejării de acțiunea directă a razelor solare sau intemperiilor.

Accesul publicului în spațiile închise este permis doar după verificarea temperaturii corporale și cu mască de protecție.

în piețele agro-alimentare din Municipiul Iași se va face dezinfecție zilnic.

Accesul cumpărătorilor în piețe se va face în mod organizat, în fluxuri de intrare / ieșire, în limita a cel mult 100 de persoane în același timp, după verificarea temperaturii corporale și doar cu mască de protecție.

Fiecare tarabă trebuie să fie dotată cu materiale dezinfectante.

Fiecare bază de agrement va avea un inspector sanitar / un polițist local, care va verifica respectarea normelor de igienă și distanțare socială în interior.

La intrarea în baza de agrement fiecare persoană adultă va semna că a luat la cunoștință de prevederile regulamentului de utilizare a bazelor. În caz de nerespectare a acestor reguli, persoana respectivă va fi evacuată. Pentru minori va semna un adult însoțitor.

Măsura a intrat în vigoare începând cu 24 iulie. O parte dintre măsurile CLSU Iași sunt în vigoare de mai mult timp în Vaslui, însă este de așteptat ca și primăria municipiului reședință să dea o hotărâre prin care toată lumea să fie obligată să poarte mască.