Carne de pui, de la firma vasluiană Vanbet, infestată cu Salmonella. ANPC a retras mai multe loturi de carne

0
272

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi în valoare de peste 45.000 de lei şi au oprit temporar de la comercializare mai multe loturi de produse din carne de pui în care a fost confirmată prezenţa bacteriei Salmonella, în urma unor controale realizate în magazine, la nivel naţional.Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a descoperit produse din carne de pui, ale firmei vasluiene Vanbet SRL, marca ”Hanul Boieresc”, infestate cu Salmonella.

Conform ANPC, probe prelevate din depozitul Penny din comuna Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, din pui şi organe de pui marca ”Hanul Boieresc”, produse de Vanbet SRL, au fost confirmate cu Salmonella Infantis şi Salmonella Enteritidis.

Alte probe prelevate în magazinul Penny Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, din pui marca ”Hanul Boieresc”, produse de Vanbet SRL, au fost confirmate cu Salmonella Infantis şi Salmonella Enteritidis, la fel ca și la magazinul Penny Bucureştii Noi, din sectorul 1 al Capitalei, cu pui marca ”Hanul Boieresc”, produs de Vanbet SRL, confirmat cu Salmonella.

Pe lângă loturile cu pui infestate ale firmei Vanbet, a fost depistată Salmonella în probe de organe de pui de la Agricola Internațional SA, comercializate în magazinul Lidl din Focșani, dar și în probe de carne de pui marca ”Coco Rico”, produsă de Aaylex SRL, la Metro.

”Ca urmare a monitorizărilor efectuate s-a identificat tulpina salmonella atât la carne de pui provenită din spaţiul comunitar, Polonia şi Ungaria, cât şi din România. Referitor la cele din România este vorba de loturi de carne de pui provenite de la un producător din judeţul Vaslui, unde s-a confirmat o tulpină înalt patogenă, dar şi de loturi suspecte provenite de la producători mari din judeţele Bacău şi Buzău, pentru care încă nu avem confirmarea de la serotipizare”, a anunțat un oficial al ANPC.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp