Caz incredibil! Condamnat deja pentru trafic de influență, ambulanțierul Ioan Romanic, de la Bârlad, este trimis din nou în judecată

0
679


Un ambulanțier corupt de la Bârlad, Cătălin Ioan Romanic, este trimis din nou în judecată, de data aceasta de către procurorii DNA, după ce a fost deja judecat și condamnat în primă instanță.În luna aprilie, Tribunalul Vaslui a decis condamnarea bărbatului acuzat de fapte de corupție, la 3 ani de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității. De asemenea, astăzi, Romanic ar trebui să afle sentința finală dată de Curtea de Apel Iași.

Se pare că procurorii anticorupție au aprofundat cazul de la Bârlad și au luat o altă decizie.

Iată ce este trecut în rechizitoriul întocmit de DNA și trimis presei naționale, în buletinul cu dosarele trimise la instanță în luna iunie 2021:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată,  în stare de libertate, a inculpatului ROMANIC CĂTĂLIN-IOAN, la data faptei șofer de ambulanță în cadrul Serviciului Județean   de Ambulanță Vaslui – Substația Bârlad, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.

În perioada decembrie 2018 – iunie 2020, inculpatul Romanic Cătălin-Ioan ar fi pretins de la mai multe persoane (martori în cauză) diverse sume de bani în schimbul cărora a promis că va interveni pe lângă funcționari din cadrul unor unități sanitare sau pe lângă personalul medical, pentru ca acele persoane să ocupe diferite posturi (asistent medical, șofer, etc.) care urmau să fie scoase la concurs sau pentru eliberarea unor fișe medicale în vederea obținerii permisului de conducere.

Concret, în scopul menționat mai sus, inculpatul Romanic Cătălin-Ioan ar fi pretins și primit 10.000 euro și 300 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Vaslui, cu propunere de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul DNA.