Ce a făcut un șmecher din Vetrișoaia: beat, fără permis, mașină cu numere false, neînmatriculată

0
2013


Polițiștii Biroului Rutier Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat, în vârstă de 36 de ani, din comuna Vetrișoaia, bănuit de comiterea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.La data de 23 iulie 2023, ora 16.55, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24 A, în municipiul Huși, județul Vaslui, au depistat și oprit, în vederea controlului, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 36 de ani, din comuna Vetrișoaia.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Huși unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul nu este înmatriculat, iar numerele provizorii pe care le folosea ar fi fost atribuite unui alt autoturism, acestea având valabilitatea expirată.

În aceeași zi, 23 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Huși l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.