Ce bine arată străzile din Bârlad! Primarul anunță finanțare pentru autobuze electrice!

0
304
Advertisement

RITM DE LUCRU… Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a anunțat ieri că lucrările de asfaltare a celor 20 de străzi, inclusiv alei, parcări și fundături de zonă, sunt aproape de final.

Astfel, luni și marți au fost redate traficului rutier străzile Popa Șapcă, una dintre cele mai intens circulate atere din centrul orașului, Vasile Lupu, inclusiv cu parcarea centrală, și Aleea Parc, o arteră pe care nu s-au făcut niciodată lucrări complete de asfaltare.

„Proiectul, demarat în noiembrie 2019, însumează 10 kilometri liniari de covoare asfaltice. Finanțarea este asigurată exclusiv de la bugetul local și are o valoare de circa 10 milioane lei.

Un proiect, de o asemenea anvergură, cu 20 de străzi asfaltate de-odată, într-adevăr, este cel mai mare care s-a pus în practică în plan local pe străzile orașului. Vreau să mai informez că, deocamdată, în acest proiect nu este inclus și inelul Epureanu – Dragoș Vodă – Vasile Milea – Mihai Viteazu – Vasile Părvan, însă acesta se află deja în faza de licitație publică având asigurată o finanțare de peste 12 milioane de euro.

Sperăm să îl începem odată cu cel de achiziție a autobuzelor electrice, în valoare de circa 5 milioane de euro, unde, de asemenea, avem sursa de finanțare asigurată. Toate în beneficiul bârlădenilor!”,

a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că, odată cu încheierea lucrărilor la Pachetul de 20 de străzi, vor începe lucrări de asflatare a intrărilor de bloc și a căilor de acces.

Print Friendly, PDF & Email