Ce se petrece la Vaslui? Bătăi pe bandă rulantă în oraș și mult sânge, în ultimele două zile

0
1134

Miercuri după-amiază, doi frați, de 48, respectiv 50 de ani, din zona Pieții Traian, s-au luat la bătaie cu doi frați, de 21, respectiv 23 de ani. Tinerii luptători au apelat și la un box de metal, astfel că frații de două ori mai în vârstă ca ei au ajuns la spital. Trei răniți, cei doi frați de 48 și 50 de ani, plus unul dintre tinerii luptători

A fost aglomerație de ambulanțe și un echipaj SMURD, în stația de la Carreforu Traian, în jurul orei 16.50. Primii care au ajuns la locul bătăii violente au fost jandarmii, după care au ajuns și polițiștii. Nu au răni grave, care să le pună viața în pericol, însă se putea transformat totul într-o tragedie.

Este doar ultimul dintr-o serie de evenimente violente, care s-au petrecut în ultimele 48 de ore în Vaslui și care s-au lăsat cu victime, deși nu de fiecare dată a ajuns Poliția și Jandarmeria la aceste incidente.

Conform unor martori citați de Vasluianul.ro, miercuri spre seară doi tineri, un băiat și o fată, se plimba pe strada Ștefan cel Mare. Doi tineri i-au agresat verbal și, ca di senin, tânărul care era cu fata la plimbare a fost luat la bătaie. Martorii spun că, plin de sânge pe față, băiatul bătut s-a adăpostit într-un magazin din fața Winmarkt Central, scăpând astfel de agresorii săi. Se pare că, în cursul serii, a ajuns la spital, la Urgențe.

Al doilea caz de bătaie, mai grav și mai sângeros, s-a petrecut câteva ore mat târziu, undeva în zona Crucea Gării. Două găști au început să se lovească cu pumnii, spun martorii citați de Vasluianul.ro, după care au apărut săbii și ciocane. Taberelș s-au alergat și s-au lovit până în zona videobarului din gară, așa cum este cunoscut în zonă.

A fost mare tam-tam pe strada Republicii, dar nimeni nu a chemat Poliția. Până la urmă, auzind țipetele și văzând armele foloste de bătăuși, cineva a sunat la 112. Un echipaj de Jandarmerie a ajuns la 20 de minute după conflict, spun martorii noștri, indivizii au urcat în mașini și au fugit.

S-a spus prin oraș că bătăușii din timpul nopții ar fi de prin Solești sau Văleni, cine știe de unde, cu adevărat miraculos este că nimeni nu a ajuns la Urgențe. Am verificat și nicio ambulanță nu a fost solicitată să preia răniți, iar la Urgențe nu a ajuns nimeni. La bătaia cu săbii și ciocane, este o mare minune că nu au fost răniți grav.

Nu a fost deschis niciun dosar la Poliție, iar Jandarmeria nu a găsit pe nimeni pe stradă, așa că nu a avut ce să scrie în raport.

Întrebarea este: ce se întâmplă în oraș? De ce bandele și tot felul de indivizi folosesc strada drept câmpul lor de luptă, de două zile încoace? Dacă, așa cum se spune, sunt implicați mulți indivizi din satele înconjurătoare, de ce nu se duc să-și rezolva problemele acolo și fac circ prin oraș, să bage lumea în sperieți?

Probabil că Poliția, Poliția Locală, Jandarmeria ar trebui să patruleze mai des pe anumite străzi din oraș, noaptea. Sau poate că, așa cum spun unii, Vasluiul a devenit unul dintre cele mai violente orașe din România.