Celebrele Phoenix și Savoy, în parcul din Bârlad!

0
285
Advertisement

O VESTE MINUNATĂ… Consiliul Județean Vaslui, împreună cu Muzeul Vasile Pârvan, din Bârlad, vă invită la o expoziție vizual-muzicală în aer liber, sub genericul „Armonii de vară”. Expoziția prezintă o colecție de discuri de vinil din patrimoniul muzeului bârlădean, cu înregistrări din perioada anilor ’60-‘90, ce aparțin unor renumiți interpeți români, cum ar fi: Maria Tănase, Ioana Radu, Ion Vasilescu, Aurelian Andreescu, Gică Petrescu, Ion Voicu, Gheorghe Zamfir sau Tudor Gheorghe și ale unor formații românești precum Phoenix, Sfinx sau Savoy.

Afișul Expoziției „Armonii de Vară”

Potrivit specialiștilor, pe lângă faptul că oferă voie bună ascultătorilor, muzica are multiple beneficii asupra sănătății, atât din punct de vedere fizic cât și mental, induce o stare de relaxare și reflecție și în același timp reduce stresul și anxietatea. În acest sens, evenimentul propune în audiție la pick-up, piese din diverse genuri muzicale, de la sonate pentru vioarăși pian din repertoriul clasic universal, la șlagăre nemuritoare și romanțe celebre din folclorul muzical românesc, fiind astfel adresat tuturor melomanilor bârlădeni.

Mai mult decât atât, în cadrul manifestării, publicul prezent, de la mic la mare, va putea recita și interpreta, în acorduri muzicale specifice de ambient, poezii din lirica lui Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, George Coșbuc, Octavian Goga și mulți alții. Volumele de versuri selectate din biblioteca muzeului vor fi puse la dispoziția tuturor celor care doresc să devină din simpli trecători onirici, adevărați actori lirici.

Proiectul expozițional se va derula pe toată perioada verii, începând cu 27 iunie 2020 și până la 30 august 2020, în fiecare sâmbătăși duminică, de la orele 11:00-19:00, în spatele clădirii muzeului, în Parcul „Victor Ion Popa” din Bârlad.

Accesul publicului este gratuit, cu respectarea normelor de distanțare socială impuse de Guvernul României, din cauza coronavirusului.

Print Friendly, PDF & Email