Ceremonial discret la Monumentul Eroilor, coroane din partea Primăriei Vaslui și a Consiliului Județean

0
312
Advertisement

Într-un cadru mult restrâns față de cel din anii anteriori, respectând regulile și măsurile de siguranță pentru prevenirea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, reprezentanții Primăriei municipiului Vaslui au depus, ieri, o coroană de flori în memoria eroilor români care și-au jertfit viața pe fronturile de luptă.

Alături de primarul Vasile Pavăl și viceprimarul Dragoș Cazacu, la ceremonialul de la Monumentul Eroilor, din cimitirul Eternitatea, a participat și conducerea Consiliului Județean, în frunte cu președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Momentul a fost unul emoționant, fiind precedat de o scurtă slujbă de pomenire ținută în amintirea sacrificiului suprem al înaintașilor noștri.

„În Ziua de Ispas, așa cum este numită popular această sărbătoare, bisericile din țară și străinătate fac slujbe de pomenire a tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

Cu 100 de ani în urmă, prin Decretul-Lege nr. 1693/1920, s-a decis ca, la Înălțarea Domnului, să fie comemorați toți cei care și-au pierdut viața servind forțele armate române.

Marele Nicolae Iorga spunea: „Nu numai că eroismul nu se poate porunci, dar e cu neputință să-l răsplătești”. Într-adevăr, singurul mod prin care ne putem apropia cât de cât de ideea de recompensă a celor care, cu abnegație, și-au dăruit bunul cel mai de preț, VIAȚA, pentru atingerea idealurilor naționale, este readucerea în prim-planul conștiinței civice a sacrificiului lor.

Nimeni și nimic nu va putea șterge vreodată durerea și suferința celor care și-au pierdut părinții, frații, copiii în bătăliile și războaiele istoriei. Tocmai de aceea, avem datoria de onoare de a le transmite urmașilor acestor eroi că niciodată nu vom uita jertfa de sânge pe care s-a întemeiat România de azi.

Ne plecăm capetele cu respect în fața devotamentului dus până la sacrificiu al tuturor celor care, prin vitejie și curaj, și-au atras meritul de a fi numiți EROI ai națiunii române!”, a fost mesajul transmis de primarul Vasile Pavăl.

depunere_coroane_1_1
depunere_coroane_2_1
depunere_coroane_3_1
depunere_coroane_4_1
previous arrow
next arrow
depunere_coroane_1_1
depunere_coroane_2_1
depunere_coroane_3_1
depunere_coroane_4_1
previous arrow
next arrow

Galerie foto Ziua Eroilor Vaslui 2020

Print Friendly, PDF & Email