Certificatul digital COVID 19 bagă în faliment restaurantele din Vaslui! Bate vântul prin baruri și pizzerii!

0
1662

Introducerea obligativității prezentării certificatului digital Covid 19 în baruri, restaurante și pizzerii duce în faliment majoritatea unităților de alimentație publică din Vaslui. Managerul unui restaurant cunoscut din Vaslui susține că localul său este mai mult gol, pentru că vasluienii nu se vaccinează, iar el este obligat să ceară certificatul QR la intrarea în unitate. Cei care nu sunt vaccinați nu sunt primiți în restaurant.”Am fost puși să semnăm că nu vom primi persoane vaccinate. Ni s-a atras atenția că fiecare persoană găsită fără vaccin în restaurant va însemna o amendă de 60 milioane lei vechi. Dacă suntem găsiți cu 10 persoane, de exemplu, ar trebui să plătim o amendă de 600 milioane lei vechi.

Este dramatic! Vasluienii nu se vaccinează, este decizia fiecăruia, dar iată că noi suntem puși în situația de a închide afacerile, pentru că nu putem primi nevaccinați. Am discutat cu angajații, cred că vom disponibiliza jumătate dintre ei, nu mai avem încasări. Ce să facem?”, se întreabă managerul de restaurant.

Patronii de baruri și restaurante spun că lunile octombrie și noiembrie, plus jumătatea lunii decembrie, sunt luni moarte pentru alimentația publică, pentru că oamenii nu prea frecventează aceste localuri în toamnă. ”Dacă ne-au distrus în aceste luni, cum o să ne revenim?”, spune un alt patron de restaurant.