Cetățean moldovean, oprit de polițiștii de frontieră vasluieni. Voia să ajungă la București!

0
218


A FUGIT DE SĂRĂCIE… Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși au depistat un bărbat cu cetățenie R. Moldova care a traversat râul Prut înot, cu intenția de a ajunge în București, pentru a-și căuta un loc de muncă.În data de 26 august a.c., în jurul orei 1.00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Drînceni, un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria, în care se afla un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 28 de ani.

„Colegii noștri, având suspiciuni privind modalitatea de intrare în țară a celui în cauză, l-au condus pe acesta la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Huși în vederea stabilirii identității și continuării cercetărilor.

În timpul verificărilor, bărbatul a declarat că a traversat înot râul Prut din R. Moldova în România, cu puțin timp în urmă, cu intenția de a ajunge în București, unde urma să-și găsească un loc de muncă.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”,

a spus subcomisarul Irina Mirică, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră județene.

În baza Acordului de Readmisie, bărbatul a fost predat autorităților de frontieră din R. Moldova în vederea continuării cercetărilor.