Circ electoral ieftin la Consiliul Județean, consilierii PNL s-au dat în spectacol! (VIDEO)

0
375

ARE DREPTATE TĂTARU?… “Plecăm de la o premisă pe care trebuie să o știe toată lumea: masca nu o poartă omul sănătos, masca o poartă omul bolnav… Da, pentru a nu disemina… Masca purtată de omul sănătos poate face mai mult rău decât bine”.Cine spunea asta, cu ceva timp în urmă? Taman președintele PNL Vaslui, ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru. Dacă așa stau lucrurile, ședința Consiliului Județean, de ieri, ar fi trebuit să se desfășoare fără incidente.

Președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a ascultat de părerile dr. Tătaru și a venit la ședință fără mască. Pentru că este sănătos, spune el. La fel au făcut și alți câțiva consilieri PSD.

Colegii lor de la PNL, însă, au venit blindați bine, cu măști de protecție așezate regulamentar. Și cu chef de ceartă și de amenințări, deși în acest județ sunt multe, enorm de multe lucruri de rezolvat, iar o ceartă la județ face mult rău primăriilor sau instituțiilor din subordinea CJ Vaslui. Dar, când ordinul de la partid este „Să-l faceți praf pe Buzatu! Ieșiți cu toții din ședință!” nu mai este nimic de spus.

De când a izbucnit pandemia de coronavirus, Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, nu a purtat nicio secundă mască de protecție. Cam la toate ședințele de Consiliu Județean între el și liberali au fost ciocniri, pe acest subiect. Însă, nu așa dure, ca ieri, când consilierii PNL au venit cu lecția bine învățată de la partid. „Ori Buzatu, ori noi!”, au spus liberalii, deciși să-l învețe minte pe șeful județului.

De altfel, ca un amănunt nu lipsit de importanță, ieri a fost ultima ședință din mandatul de patru ani, încredințat de vasluieni actualului Consiliu Județean. De ieri, conducerea CJ și plenul consilierilor sunt „în prelungiri”, conform deciziilor luate la București.

Nici nu a început bine ședința, că Liviu Iacob, consilier PNL, a început tirul de acuze la adresa lui Buzatu, pe o temă cunoscută de-acum: lipsa măștii de protecție. „Am fost mereu de părere că instituția Consiliului Județean și președintele CJ trebuie să fie un exemplu pentru ceilalți locuitori ai județului, în privința purtării măștilor de protecție. Ceea ce vedem de luni de zile, este că dl. Buzatu nu poartă mască la ședintele de CJ și vine în fața noastră fără această măsură de protecție. Acum, văd că și unii dintre colegii noștri nu poartă mască. Rog să se menționeze în procesul verbal numele consilierilor care nu poartă mască sau care o poartă necorespunzător.

Ne simțim în pericol! Ședința aceasta se desfășoară în condiții de legalitate, doamna secretară a județului? Ne rezervăm dreptul de a părăsi ședința și vă anunțăm că vom ataca în contencios administrativ toate deciziile pe care le veți adopta astăzi„,

a amenințat Liviu Iacob, în timp ce colegii săi de partid au părăsit sala.

Rămas în urmă, consilierul județean Gheorghe Veziteu a început să citească dintr-o decizie a Consiliului Județean, legat de obligativitatea purtării măștii de protecție. „Când avem de-a face cu analfabeți funcțional, ce să mai spunem?”, a strigat Veziteu, la ieșire, jignind consilierii rămași în sală.

Dumitru Buzatu, calm, le-a transmis consilierilor PNL că este strict problema sa, pentru că nu poartă mască și nu poate fi tras la răspundere pentru o atitudine personală. Ședința CJ Vaslui a continuat, chiar și în lipsa consilierilor PNL plecați din sală, pentru că a existat cvorumul necesar. „Nu m-am schimbat și nu mă voi schimba niciodată! Ședința este legal constituită, este decizia dvs, dacă nu doriți să ajutați la dezvoltarea județului Vaslui, a replicat Buzatu, contrariat de circul ieftin al celor de la PNL.

Ședință CJ Vaslui 25 Iun 2020
Consilierii PNL părăsesc ședința