Comuna Vetrișoaia primește de la CJ suma de 455.000 lei. Dan Marian, vicepreședinte: ”Nu v-a durut sufletul, când ați tăiat finanțarea?”

0
1194


Comuna Vetrișoaia, tăiată total de la alocările guvernamentale de la începutul lunii decembrie, primește o nesperată mână de ajutor de la Consiliul Județean, cu câteva zile înainte de finalul anului.Printr-un amendament depus și susținut de consilierii PSD-PRO România, s-a propus în ședința extraordinară din 8 decembrie alocarea sumei de 455.000 de lei, din Fondul de Rezervă al CJ Vaslui.

Înainte de ședință, erau zvonuri că proiectul nu va fi votat de consilierii județeni PNL, dată fiind trecerea primarului comunei Vetrișoaia de la PNL la PSD, în octombrie. La ședință, Valentin Crețescu, consilier județean PNL, a anunțat că grupul consilierilor liberali susține alocarea sumei către Vetrișoaia.

”Noi, consilierii județeni PNL, suntem de acord cu alocarea acestei sume către comuna Vetrișoaia, au și ei multe probleme și au nevoie de fonduri, ca să rezolve problemele. Mă gândesc, totuși, că ar fi trebuit să i se aloce fonduri din fondul de rezervă al Consiliului Județean, pentru că asta probabil i-ați promis dlui primar atunci când a venit la dvs, la PSD”, a spus consilierul județean Valentin Crețescu.

Dan Marian, vicepreședintele Consiliului Județean, a avut o reacție ironică la adresa taberei de consilieri județeni PNL.

”Înțeleg că PNL s-a opus la nivel național alocării de sprijin financiar comunei Vetrișoaia, pe motivul invocat de dl consilier Crețescu (trecerea de la PNL la PSD, n.r.).

 

Foarte amuzant să aud din partea consilierilor județeni PNL că susțin alocarea sumei de bani către Vetrișoaia. Atunci când ați scos Vetrișoaia de pe lista cu alocările guvernamentale nu v-a durut sufletul? Noi facem dreptate unei comunități care a fost văduvită de alocări de la centru. Noi, Consiliul Județean”, a spus Marian.

Votul a fost unanim pentru alocarea sumei de 455.000 de lei către comuna Vetrișoaia, astfel că localitatea de la Prut va avea bani pentru rezolvarea tuturor problemelor la final de an.