Consiliul Județean Iași a început reabilitarea drumului interjudețean Vaslui-Rebricea-Iași

0
523

REPARAȚII NECESARE… Se fac lucrări intense de reabilitare a covorului asfaltic pe DJ 248 Vaslui-Iași. Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a prezentat ieri primele poze cu utilaje care pregătesc asfaltarea unor porțiuni de asfalt deteriorate de traficul greu din zonă, o problemă mai veche a administrațiilor județene din Vaslui și Iași.Pe acest drum, care face legătura cu județele Botoșani și Neamț, prin varianta ocolitoare a Iașului, circulă mașini de 40 de tone, care distrug asfaltul. Nici CJ Vaslui și nici cei de la Iași nu pot lua măsuri împotriva tonajului greu de pe acest drum, neavând legislația potrivită.

Legat de acest drum interjudețean, pe care circulă mii de vasluieni, lunar, să spunem că însumează 37,98 km de drumuri județene modernizate în județele Iași și Vaslui (10 km în județul Vaslui, restul în județul vecin, până la intrarea în mun. Iași). Conform documentației oficiale, proiectul a urmărit „Îmbunătățirea stării tehnice a infrastructurii rutiere de pe DJ 248, în scopul creșterii gradului de siguranță rutieră, reducerea timpului de călătorie pe direcția Iași-Vaslui și scoaterea din izolare a unor zone rurale cu o dezvoltare structurală deficitară si stimularea creșterii economice în această regiune”.

Pentru reabilitarea și modernizarea drumului judetean DJ 248 Iași-Vaslui, s-au alocat în jur de 59 milioane lei (590 miliarde lei vechi).https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp