Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență, donații pentru Centrul de Transfuzii Bârlad

0
463

Consiliul Județean Vaslui, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Vaslui și Centrul de Transfuzii Bârlad, vine în ajutorul pacienților infectați cu SARS COV2 din județul Vaslui.Miercuri, 13 mai, a fost livrat și pus în funcțiune un ECHIPAMENT NOU DE PLASMAFEREZĂ| (colectare de plasmă umană), model Aurora Plasmapheresis, produs de Fresenius Kabi Germania, echipament pus la dispoziție cu titlu gratuit Centrului de Transfuzii Bârlad de către Consiliul Județean Vaslui.

Echipamentul este pus la dispoziție exclusiv în scopul asigurării accesului pacienților infectați cu SARS COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la covalescenți.

De asemenea, Spitalul Județean de Urgență Vaslui a pus la dispoziția CTS Barlad, cu titlu gratuit, un congelator de congelare rapidă a plasmei colectate, precum și a unui congelator de stocare a plasmei.

“Doar împreună putem lupta și putem trece peste această perioadă dificilă!

Mulțumim Consiliului Județean Vaslui și Centrului de Transfuzii Bârlad pentru buna colaborare!”, este mesajul directorului Spitalului Județean de Urgență, Ana Rinder.