Copil născut în plin viscol, la Măscurei! Cadrele medicale de la Ambulanța Bârlad, eroii nopții (VIDEO)

0
2490


Noaptea trecută, ambulanța Vaslui a fost solicitată să intervină la Măscurei, pentru o gravidă aflată la a patra naștere. A fost trimisă o ambulanță SAJ B2 din Bârlad care, însă, a rămas blocată în zăpadă și viscol.Ca urmare, a fost trimisă de la ISU Vaslui o autoșenilată dar, între timp, cadrele medicale au ajuns la domiciliu cu ajutorul autorităților locale, care au venit în sprijin cu un utilaj.

Nașterea era declanșată, iar cadrele medicale au asistat gravida la domiciliu. Femeia a născut un băiat, sănătos. Cadrele medicale au încercat apoi să plece spre spitalul din Bârlad cu mama și copilul, tot cu utilajul cu care veniseră. Au ajuns la ambulanță, acolo unde, între timp, ajunsese și autoșenilata, dar viscolul puternic nu le-a permis.

A fost trimisă o a doua ambulanță SAJ B2, care a mers cât le-a permis drumul, apoi au mers pe jos peste jumătate de kilometru, au ajuns la prima ambulanță, înzăpezită. Cadrele medicale din cea de-a doua ambulanță au preluat în brațe nou-născutul, au reușit să ajungă înapoi la a doua ambulanță și în final au ajuns la Spitalul Bârlad

În schimb, mama a rămas în prima ambulanță cu primul echipaj până când a fost deblocat drumul de utilajele de deszăpezire. Au ajuns și ei la spital cu tânăra mamă, în jurul orei 8.30. În total intervenția a durat aproape opt ore.

VIDEO VISCOL POGANA