Coronavirusul va schimba obiceiurile a milioane de cetățeni, vom fi afectați pe termen lung

0
231


Modul de viață pe care îl știam înainte de Covid 19 va dispărea, cred cei mai mulți români.Criza provocată de coronavirus a pus țări întregi în izolare, a distrus numeroase afaceri, a ucis sute de mii de oameni și a afectat viața a miliarde de oameni. și chiar dacă pandemia se va stinge, modul de viață al oamenilor nu va mai fi la fel, se anunță schimbări importante.

Vom munci mai mult de acasă?

Piața spațiilor de birouri a fost lovită în plin de criză. Numeroase afaceri nu se vor mai deschide, chiar și după ce trece pandemia, lăsând în urmă multe spații neocupate. Alții își vor lăsa angajații să lucreze de acasă.

Potrivit unor specialiști de renume, este de așteptat ca doi ani de aici încolo, 30% dintre angajați să lucreze de acasă mai multe zile pe săptămână. Un alt sector greu încercat de pandemie este cel al sectorului Horeca.

Este greu de imaginat o Europă care să nu revină la obiceiurile ei de a lua masa în oraș și de a ieși la cafenele, în aer liber. Dar, chiar și după ce restricțiile se vor ridica, experiența Chinei arată că oamenii vor fi mult mai reținuți în a ieși la restaurant. Potrivit specialiștilor, în primul rând trebuie recâștigată încrederea. În China, restaurantele care s-au deschis au trebuit să introducă măsuri suplimentare de siguranță: măști pentru angajați, spațiu suficient între mese și verificarea temperaturii la intrare. Măsuri similare ar putea fi introduce curând și în Europa, iar acest lucru ar putea complica viața restaurantelor.

Mai mult spațiu între mese înseamnă inevitabil mai puțină eficiență economică. Acest lucru ar putea fi suficient pentru a închide multe afaceri.