Cu gândul la ploaia binefăcătoare, sătenii din Stefan cel Mare au petrecut de ziua comunei lor! Felicitări, tot județul vă invidiază!

0
654

Exact in ziua in care, cu 519 ani in urmă se stingea din viață, plâns de întregul popor, marele domnitor Stefan cel Mare, în satul cu nume de legendă, Cântălarești, urmașii marelui voievod s-au adunat la ziua comunei.

Au fost momente de neuitat, pentru că oamenii de aici sunt mândri de numele localității, dar și echipa din fruntea Primăriei, cea care a făcut minuni, în ultimii ani.

De 16 ani, consecutiv, în prima duminică din iulie, la podul de piatră din satul Cănțălărești, localnicii din comuna Ștefan cel Mare se adună la praznicul marelui domnitor. Așa s-a întâmplat și duminică, atunci când sute de localnici și nu numai au marcat cei 519 ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Moldovei.

Absent de la manifestare, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, le-a transmis participanților un scurt mesaj prin primarul comunei, Mihai Moraru.„Mă bucur că an de an ne dăm întâlnire la podul de piatră de la Cănțălărești, pentru a cinsti așa cum se cuvine cea mai importantă personalitate a tuturor românilor, Ștefan cel Mare.

Vasluiul îi poartă respectul cuvenit celui care se bucură de cea mai mare încredere în rândul românilor. Să nu uităm niciodată ce a însemnat Ștefan cel Mare pentru aceste ținuturi, care s-a bazat întotdeauna pe credință și unitatea statală”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

După evenimentul mult așteptat al descălecării marelui voievod in satul Cântălarești, primarul Mihai Moraru a prezentat succint principalele investiții din comună, care sunt legate de aducțiunile de gaz metan, apă, canalizare și modernizarea infrastructurii rutiere.

„Pentru cei din Ștefan cel Mare și Cănțălărești le dau o veste bună. A fost finalizată licitația pentru execuția lucrărilor de asfaltare. Suntem în faza de contestații. Dacă nu vom avea, începând de cealaltă săptămână dăm ordin de începere a lucrărilor.

Așa că și cele două sate vor scăpa de noroi.

Încă o veste pentru cei din Bârzești, Călugăreni și Brăhășoaia, care nu au apă. Investiția este finanțată din fonduri europene, prin POIM. A avut loc deja licitația. Avem un câștigător și sper ca în cel mult o lună să începem săpăturile pentru aducțiunea de apă.

Tot o veste bună pentru Muntenești și Bârzești, vom avea canalizare. Suntem în procedura de excuție, iar lucrările vor demara în scurt timp”, a spus edilul, spre mulțumirea sutelor de localnici.

A urmat un pectacol folcloric, după ce în prima parte a zilei, PS Ignatie, Episcopul Hușilor, alături de un sobor de preoți, a oficiat Sfânta Liturghie, iar actorii Teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad au prezentat o mică scenetă, interpretându-l pe Ștefan cel Mare, urmat de un recital grupului Sonora.

Printre invitați s-au numărat secretarul de stat Tudor Buzatu, deputații Eduard Popica și Irinel Stativă, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan, și subprefectul Mircea Gologan.