Cum a reușit comuna Hoceni să rezolve problema deșeurilor menajere

0
224
Advertisement

AJUTAT DE OAMENI… În comuna Hoceni, problema deșeurilor menajere și colectarea selectivă a acestora pare să fie sub control, probabil este prima localitate din județ în care oamenii strâng deșeurile „cum scrie la carte”.

O activitate bună și realizată cu atenție, spune primarul Vasile Țabără, în condițiile în care mai bine de 90% dintre comune încă bâjbâie în realizare colectării selective, adică sticlele la locul lor, plasticul și metalul, la fel, deșeurile menajere puse în locațiile stabilite.

„Pot să spun că lucrurile, din acest segment de activitate, merg bine la Hoceni, însă pentru a ajunge aici a trebuit să discutăm din poartă în poartă. Colaborăm bine cu operatorul de salubritate de la Huși.

Oamenii au înțeles și depun selectiv deșeurile, iar când se adună o cantitate mai mare sunăm la operatorul de la Huși, care trimite mașinile pentru a ridica deșeurile.

Numai în ultimele săptămâni, am predat către operator două mașini cu PET-uri, strânse de la punctele de colectare”,

explică primarul Hoceniului.

Inițial, în comuna Hoceni erau 28 de puncte de colectare. Numai că, în urma discuțiilor cu locuitorii din satele componente, primarul Țabără a mai realizat și alte puncte de colectare, astfel că s-a ajuns la 43 de puncte în toată comuna.

„Vreau ca locuitorii comunei Hoceni să aibă aceleași condiții cu cei de la oraș. Până acum, oamenii au înțeles să plătească taxa de 5 lei/persoană/lună și plătesc pentru toți membrii familiei. I-am rugat să înțeleagă că taxa aceasta trebuie plătită și am fost înțeles, locuitorii vin să-și achite taxa de salubritate lună de lună. Le-am explicat că deșeurile trebuie colectate selectiv, iar rezultatele se văd”,

a mai explicat Țabără.

Print Friendly, PDF & Email