Cum este folosită drama Anei Rinder în scop electoral. Și, mai ales, cine este păpușarul?

0
261
Advertisement

RĂZBOIUL COVID… Vasluiul, se știe, este un oraș mic, în care toată lumea cunoaște pe toată lumea, iar bârfele – de multe ori, foarte adevărate! – circulă cu viteza luminii. Ieri, de exemplu, prin târg a circulat o bârfă care ne-a tăiat respirația: “Ana Rinder a fost sfătuită, pentru a-și păstra scaunul de manager, să spună că are coronavirus. A fost transportată la București cu elicopterul, cu ordin de sus de tot, de la Ministerul Sănătății, ca să se poată arunca în Buzatu de la Vaslui cu acuze, cum că și-a îmbolnăvit oamenii cu care lucrează, pentru că refuză să poarte mască. De fapt, cine a văzut documentele medicale ale doamnei manager Rinder?”.

Inițial, am spus: “Este o nebunie, paranoia curată. Cum să te folosești de suferința unei femei atât de puternice, pentru a crea un scandal politic? Ana Rinder are demnitate. Plus că Spitalul Județean este administrat de CJ”. Pe urmă, punând cap la cap declarațiile din ultimele zile ale unor politicieni locali, care îl scoteau vinovat pe Buzatu pentru faptul că Ana Rinder are Covid 19, am revenit: “Și dacă, dincolo de drama Anei, ceva este aici, în bârfa aceasta?”.

Un lucru este clar: managerul Ana Rinder a fost singurul vasluian transportat cu elicopterul la Matei Balș, iar decizia asta s-a luat din cabinetele de top ale Ministerului Sănătății. Unii vasluieni au fost nemulțumiți, foarte mulți au aprobat acest gest. Avem nevoie de Ana noastră. Dar, să te folosești de suferința unui om, pentru a-ți ataca oponentul politic, pe motiv că acesta refuză să poarte mască și că mor oamenii în jurul lui, crezând că vei câștiga mai multe voturi? Asta ar fi chiar o noutate pentru Vaslui.

Repetăm: este doar o bârfă și ne așteptăm ca Ana Rinder să se întoarcă într-un timp cât mai scurt acasă. Managerul SJU este un exemplu de devotament față de instituția pe care o conduce. Dar, modul în care unii politicieni se folosesc de drama sa pentru a-l discreta pe președintele CJ Vaslui, ascunde un mare semn de întrebare. La fel de adevărat este și că Buzatu se încăpățânează și nu vrea să poarte mască, iar asta i-a atras multe declarații negative. Vom trăi și vom mai asculta bârfe.

Print Friendly, PDF & Email