Cum explică Buzatu șocul modificării listelor în PSD Vaslui: „Parlamentarii PSD au avut activitate foarte bună”

0
356

VAL DE NEMULȚUMIRI… Zeci de primari PSD și lideri de filiale locale au aflat, cu surprindere, că votul lor de lunea trecută nu a contat prea mult la București. Așa se face că senatoarea Gabriela Crețu, care era în afara acestor alegeri, urmare a votului colegilor de partid, a ajuns în mod inexplicabil pe prima poziție la Senat. Cum se poate să sari trei poziții și să ajungi pe locul I la Senat?, au întrebat mai mulți primari, nemulțumiți.La Camera Deputaților, la fel. Deputatul Irinel Stativă intră pe o poziție eligibilă, tot ca urmare a unor manevre decise de conducerea partidului. Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a ținut să explice cam ce anume s-a urmărit, atunci când doamna Crețu a fost cocoțată pe prima poziție la Senat, în ciuda votului colegilor săi de partid. Vor mai face campanie primarii PSD, în aceste condiții?

„Listele au fost aprobate într-o formulă care a fost validată de Comitetul Executiv Național al PSD și ele reflectă, în principiu activitatea deputaților și senatorilor PSD Vaslui din ultimele mandate. Noi am avut în listele noastre trei președinți de comisii parlamentare, Doina Silistru, Gabriela Crețu și Adrian Solomon.

Suntem puține județe care se pot lăuda cu asemenea performanțe, iar activitatea parlamentarilor PSD de Vaslui a fost foarte bună, la nivel central. Lista a fost ordonată în funcție de capacitatea fiecărui candidat, de calitatea umană, plus multe alte calități care se cer pentru a fi deputat sau senator.

Poate că fiecare dintre cei aflați pe liste ar fi dorit să ocupe un alt loc, mai sus, dar este momentul în care trebuie să demonstrăm unitate, pentru că guvernările PSD au fost doar în interesul cetățeanului. În timpul guvernărilor PSD, localitățile noastre au avut investiții masive în rețele de apă și canalizare, drumuri, școli sau dispensare.

Vrem să-i convingem pe cetățenii județului Vaslui că avem cei mai buni candidați. Doar astfel vom putea trimite în Parlament 4 deputați și 2 senatori, obiectivul nostru din aceste alegeri”,

a explicat Dumitru Buzatu.

Printre nemulțumirile listei actuale, votată la București, este și faptul că municipiul Huși nu primește șansa unui loc eligibil, deși organizația de acolo a obținut rezultate foarte bune.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp