Cum s-au distrat vasluienii la Ziua Comunei Ștefan cel Mare, alături de Ecaterina și Alexandru Brădățan

0
2722


Înfruntând canicula de afară, sute de vasluieni, din comuna Ștefan cel Mare, Vaslui sau comunele învecinate, au petrecut, duminică, la Ziua Comunei Ștefan cel Mare, ediția a 17-a. Podul de la Cănțălărești și statuia Domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare, sunt puncte de reper.
Grătarele au fost puse la treabă, la fel și dozatparele de bere sau frigiderele, care au răcorit mulțimea de oameni veniți să petreacă.
După slujba reloigioasă, în care a fost pomenit marele Domnitor care dă numele acestei comune, plecat în veșnicie la 2 iulie 1504, a fost pregătit un ceremonail de depunere de coroane, la care au participat atât primarul Mihai Moraru și viceprimărița Despina Ciobanu, cât și oficialii de la județ.
Au urcat pe scenă, pentru scurte declarații, Ciprian-Ionuț Trifan, președintele Consiliului Județean Vaslui, alături de subprefectul Mircea Gologan, secretarul de stat Andrei Alexandru, administratorul public al județului Valeriu Caragață și deputatul Irinel Stativă.
”Apa și canalul se va realiza în comuna dvs, asta ca să lămurim o serie de zvonuri care circulă printre dumneavoastră”, a spus președintele CJ Vaslui.
Sărbătoarea a continuat cu un maraton folcloric, pe scena amplasată în dreptul statuii lui Ştefan urcând nume importante ale muzicii populare. Primii au urcat în scenă talentații copii de la grupul Sonora, al Școlii din Ștefan cel Mare, aplaudați de părinții, frații sau bunicii prezenți la spectacol.
Cap de afiş a fost îndrăgita solistă Matilda Pascal Cojocărița. alături de care au mai susținut recitaluri Ecaterina & Dimitrie, Alexandru Brădățan, Andreea Hăisan și Silvia Ene.
„Înainte de spectacol, preoții din comună au oficiat o slujbă religioasă, iar în deschidere am ascultat grupul Sonora, care aparţine de comuna noastră. Nu au lipsit actorii Teatrului din Bârlad, care l-au adus printre noi pe domnitorul Ștefan cel Mare”, a spus Mihai Moraru, primarul comunei Ștefan cel Mare.