Cum să vorbești de ruși și Putin, când nici câinii nu mai latră la armata română?! Cum? N-ai cum! (PAMFLET)

0
435


Într-o lume în care AI face pur și simplu de toate, adică inclusiv inventează și prelucrează poze, ținem să facem mențiunea încă din capul locului că fotografia care ilustrează acest material este 100% reală. Mai mult, a fost făcută chiar la noi, în județ, mai exact la Bârlad, la parada de 1 Decembrie.Pentru mai tânăra generație care a scăpat de supliciul stagiului militar obligatoriu, întru deplina înțelegere a instantaneului, se impune o scurtă explicație a sa: în imaginea de sus, militarii stau în poziția „pentru onor” (cu armă), lucru care presupune imobilitate și atenție. Cu alte cuvinte, militarul ia poziția indicată (de onor) și „îngheață” până la scoaterea din această poziție prin comanda „Drepți!”, rostită de către comandantul de dispozitiv. Conform educației cazone, la comanda „pentru onor” nu mai mișcă nici copilul din pântecele mamei!

Având în vedere solemnitatea momentului și însemnătatea comenzii „pentru onor”, nu ne-am putut abține să nu remarcăm reacția absolut fenomenală a patrupedului din imagina de sus. Mai bine zis, lipsa de reacție a animăluțului. Și mai bine zis (dar și mai corect), că îl doare fix unde se linge de onorul armatei române.

În contextul în care armata română nu mai impresionează nici măcar un biet cățeluș, ne întrebăm în mod firesc de unde atâta curaj pe generalii lui pește-prăjit care apar pe la televizor și tot își dau cu părere despre războiul din Ucraina și despre eventuala evoluție a extinderii „operațiunii speciale” a lui Putin. Păi măi îmbuibaților cu osânză, voi nu vedeți ce-a armata asta?

Chiar așa, ce-a ajuns? O adunătură de cadre, mai mulți ofițeri decât subofițeri, cu program de opt ore pe zi de făcut… nimic. Exact așa. Că nu poți numi altfel acțiunea de întocmire a unor rapoarte copiate după alte rapoarte sau a unor situații copiate după alte situații. Deci opt ore pe zi, de luni până vineri, pentru… fix nimic. Sau, dacă vreți, pentru tăiat frunză la câini. Câini ca acesta din poză, pe care îl doare fix în pix de onorul lor. În același ton al pozei, concluzionând, putem oare spune că armata română a ajuns rahat de câine? Putem, sigur că putem. Hi-hi!

NOTA: Acest text este un pamflet și trebuie interpretat ca atare. Ideile exprimate în producția de mai sus nu reprezintă numaidecât opinia vasluianul.ro. De altfel, întreaga noastră redacție are toată considerația pentru cei care au ales să servească patria în locul oricărei alte cariere sau, de ce nu, în locul muncii în străinătate. Subliniem, așadar, încă o dată că textul de mai sus este un pamflet și lăsăm strategia de apărare a țării în seama decidenților legali.