Cum se va sărbători Ziua Națională a României la Vaslui, Bârlad și Negrești

0
2278


La Mulți Ani, România!Manifestările oficiale Zilei Naționale, la Vaslui, vor începe la ora 9.45 cu salutarea Drapelului de luptă al României și intonarea imnului național.
După oficierea serviciului religios și rostirea de alocuțiuni, va avea loc depunerea de coroane și flori. La acest moment al manifestărilor vor participa și 70 de elevi de la unitățile de învățământ din oraș.
De la ora 12.00, momentele artistice pregătite pentru vasluieni vor aduce pe scenă Fanfara de la Valea Mare, Corala „Fantasia”, Grupul folcloric „Floarea dorului” de la Palatul Copiilor „Constantin Didilescu” Vaslui, Grupul „Ștefan Vodă” din R. Moldova, Orchestra „Rapsodia Vasluiului”, precum și dansatorii Școlii de dans popular „Mădălina și Virginel Solomon” și ai Ansamblului de dansuri „Hora Vasluiului”.
Odată cu lăsarea serii, sărbătoarea se va încheia cu aprinderea luminilor din Bradul de Crăciun. Iluminatul festiv se va aprinde mai întâi în centrul civic, apoi și în celelalte zone ale orașului, pe măsură ce se va finaliza activitatea de montare și conectare a instalațiilor luminoase.
La Bârlad, ca în fiecare an, se celebrează Ziua Națională a României printr-o serie de manifestări omagiale dedicate Unirii de la 1918.
După o pauză de cinci ani, publicul bârlădean va putea admira și participa la o paradă militară de excepție, în cadrul căreia va defila tehnica militară a structurilor de forță ale statului român, prezente în Bârlad.
Programul detaliat al activităților dedicate Zilei Naționale poate fi consultat mai jos. Bârlădenii sunt așteptații să celebreze, împreună, începând cu ora 11.00, Ziua Națională a României.
Cu ocazia Zilei Naționale a României, și Primăria orașului Negrești organizează festivități dedicate marii sărbători naționale. La Negresti, sărbătorile Zilei Naționale încep cu ora 11.00.
Sărbătoarea Marii Uniri merită să fie marcată în mod special, iar noi suntem mândri să vă prezentăm programul evenimentelor care vor avea loc pe data de 1 Decembrie.
̆:
Ora 11:00 – Monumentul Erorilor (în fața Casei Orășenești de Cultură)
 Slujbă religioasă
Alocuțiuni ale autorităților locale
 Depuneri de coroane
̦ (̂ ̦ ̦̦̆ ̆)
Oportunitatea de a descoperi și achiziționa bunătăți tradiționale oferite de producătorii locali.
̆ (̂ ̦ ̆) :
 Cunoscutele artiste de muzică populară din Negrești Mariana Carnariu și Lili Ciortan.
 Tinerii interpreți de muzică populară: Maria Mirabela Papuc și Grigoruță Elvis Petrișor.
 Ansamblul folcloric “Datina” coordonat de profesor Cercel Cristina.
În premieră, Ansamblul pregătit în cadrul proiectului „Consolidarea comunității negreștene prin cultură” cu finanțare PNRR și cofinanțare UAT NEGREȘTI, proiect implementat de Asociație pentru dezvoltare comunitară Vaslui, în colaborare cu Casa orășenească de cultură „Neculai Cioată” Negrești. precum și elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai David” Negrești.
Negreștenii sunt așteptați să participe și să sărbătorească împreună Ziua Națională a României.