„Dai drumul la hoteluri, dar turistul mănâncă ciorba la ușa camerei”

0
537


Mihai Bumbu, manager OTT Vaslui

Suntem pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă sunt destui vasluieni care se tem să meargă în locuri aglomerate. Mihai Bumbu, managerul agenției de turism OTT Vaslui, spune că foarte puțini turiști vasluieni aleg să plece în străinătate, în această vară, sunt circumspecți.„Există destul interes din partea vasluienilor, atât la mare, cât și la munte. Probabil, vom ajunge în curând la o perioadă de revenire a turismului intern, pe toate componentele sale – agenții, restaurante, hoteluri, baze de tratament, circuite turistice, turism medical – însă cred că agențiile turistice din toată România vor închide anul fără niciun profit, pe zero”,

spune managerul OTT Vaslui.

Mihai Bumbu a dorit să facă și o remarcă legată de perioada de pandemie, care a afectat grav sute de agenții de turism din România.

„În momentul în care a intervenit pandemia, autoritățile au intervenit, se vede, cu succes pentru a stăpâni situația, dar unele din măsuri ne-au distrus de tot, în special mă refer la IMM-uri și agenții de turism, care au avut încasări zero, dar au făcut plăți către stat – chirii, licențe, întreținere spații hoteliere. Deci, cheltuieli mari, încasări zero, nu am fost ajutați cu nimic în sectorul turistic.

Mulți operatori din turism nu au dorit ajutor de la stat, ci au dorit să știe o dată exactă, precisă, de la care repornesc activitatea. Să fie clar: nu putem remedia în 2-3 luni ceea ce nu am făcut în atâtea luni de inactivitate, ca să nu mai spun de măsurile haotice luate”,

explică Bumbu.

Acesta are și niște exemple de decizii haotice luate de guvernanți, care au pus în dificultate tot sectorul turistic.

„S-a dat drumul la hoteluri, dar nu s-a dat drumul la restaurante, de parcă turistul trebuia să meargă și să mănânce din plasă.

S-a dat drumul la pensiuni și hoteluri, însă nu s-a dat voie să ieși din orașe. Sunt doar câteva din măsurile aiuristice luate în domeniul turismului.

Nu ni s-a spus nicio clipă că se va redeschide toată activitatea din turism pe data 1 sau 15 a lunii X, nimic.

Nu poți să dai drumul la hoteluri fără restaurante, fără transport, fără tot ce presupune această activitate”,

critică Mihai Bumbu.