De astăzi, masca este obligatorie și pe stradă. Decizia, la mâna Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență!

0
394
Advertisement

RESTRICȚII… Hotărârea de Guvern care prevede noi restricții pentru limitarea pandemiei, aplicabile de la 1 august, a fost publicată în Monitorul Oficial, vineri seară.

În Monitorul Oficial a fost publicată, vineri seară, “Hotărâre pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”.

Hotărârea a fost adoptată, joi. de către Guvern și prevede noi măsuri de limitare a pandemiei, aplicabile de la 1 august.

Masca devine obligatorie în spațiile publice, chiar dacă este vorba de spații în aer liber, dacă Comitetele Județene pentru Situații de Urgență iau o decizie în acest sens. Multe dintre județe au anunțat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă. Vrancea, Giurgiu, Arad, dar și alte 10-15 județe au decis deja că masca devine obligatorie și în spații deschise.

De asemenea, terasele și cluburile din unele zone ale țării ar putea funcționa cu restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat, vineri seară, că CNSU se va reuni online pentru a decide zonele în care terasele, cluburile și alte localuri vor fi închise la ora 23.00.

Print Friendly, PDF & Email