De astăzi, piața gazelor este complet liberalizată. Iată ce va însemna acest proces, pentru consumatorii vasluieni!

0
199
Advertisement

TREBUIE SĂ ȘTIȚI… De la 1 iulie, piața gazelor din România va fi liberalizată complet, o veste care neliniștește consumatorii vasluieni, care nu înțeleg în ce mod îi va afecta acest proces economic major. Practic, de astăzi, piața gazelor din România va fi complet liberalizată, urmând ca tarifele reglementate să fie eliminate, iar prețul să fie stabilit liber între furnizor și consumator.

Pe termen lung, liberalizarea reprezintă un avantaj pentru întreaga piață de energie, iar cu o informare corectă și permanentă a clienților finali piața se va putea maturiza în mod competitiv, cu beneficii atât pentru furnizori, dar mai ales pentru clienți, spun cei de la ANRE.

Toate semnalele sunt pozitive cu privire la liberalizarea pieței gazelor din România, la 1 iulie 2020, și a celei de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021.

Liberalizarea prețului va avea efecte benefice pentru consumatorii casnici și va atrage investitorii, a declarat, marți, Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

Liberalizările vor avea efecte benefice și asupra consumatorilor casnici, pe această piață dominată de un cerc restrâns de furnizori. Pe termen mediu și lung consumatorii vor fi cei care vor simți primii efectele benefice, a spus oficialul ANRE.

Este adevărat, susține ANRE, pot apărea și dezavantaje pentru consumatori în procesul de liberalizare, care sunt generate, în principal, de cunoașterea insuficientă a mecanismelor pieței de gaze naturale, atât de către unii furnizori, cât și de către unii clienți finali.

„Liberalizările sunt semne foarte clare despre intențiile autorităților și vă garantez că după liberalizare interesul investitorilor față de piața de gaze naturale din România sau piața de energie electrica va crește. Pentru că asta caută investitorii: condiții libere de trading, libertatea de a desfășura activitatea pe care o cunosc cel mai bine”,

explică președintele ANRE.

Print Friendly, PDF & Email