De la 1 iunie, nu mai aveți nevoie de declarații pentru a pleca la munte sau la mare!

0
171
Advertisement

Aseară, premierul Ludovic Orban a anunțat care sunt măsurile ce se iau de la 1 iunie, urmare a relaxării anunțate de Guvern și Președinție.

Iată principalele declarații din timpul ședinței de Guvern, precum și măsurile care vor influența viața celor 450.000 de locuitori din județul Vaslui.

„Am convocat a doua ședință de Guvern din această săptămână cu câteva obiective importante. Odată cu finalizarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă, am prevăzut un plan de relaxare gradual, treptat care să permită ridicarea pas cu pas a restricțiilor în diferite domenii în funcție de evaluările privind riscul epidemiologic.

HG care modifică HG privind starea de alertă. Vom modifica anexa 3 pentru a permite relaxarea în mai multe domenii.

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență propune: se permite desfășurarea competițiilor sportive în aer liber.

Se permite desfășurarea în bazine aflate în aer liber sau în bazine acoperite a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști și a competițiilor sportive, tot fără participarea spectatorilor.

Se permite desfășurarea de către sportivii profesioniști a activităților de pregătire fizică în spații închise, numai cu respectarea regulilor de distanțare între participanți astfel încât să se asigure șapte metri pe persoană.

La art 2 al HG se menționează că începând din 1 iunie este permisă organizarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum și a festivalurilor publice și private, cu participarea a cel mult 500 de spectactori, cu locuri pe scaune, aflate la o distanță de minimum doi metri unul față de celălalt și cu obligativitatea purtării măștii de protecție în timpul spectacolului.

Începând din 1 iunie se ridică restricțiile, interdicțiile privind deplasarea persoanelor în afara localității, respectiv zonei metropolitane.

Se reia transportul feroviar internațional.

Se reia transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate pentru toate cursele efectuate de operatorii de transport.

Din 1 iunie se permite prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare, alcoolice și nealcolice în spații destinate dispuse în aer liber, cu plasarea unei distanțe de doi metri între mese și participarea a maximum patru persoane la o masă, dacă sunt persoane care provin din famili diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară

De la 1 iunie accesul persoanelor pe plajă se realizează cu asigurarea de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între șezlonguri care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor sanitare”.

Print Friendly, PDF & Email