De ziua Sfinților Împărați Constantin și Elena, sute de locuitori ai satului Bălteni s-au distrat la Ziua Comunei

0
894

Autoritățile din comuna Bălteni au organizat o nouă ediție a Zilei comunei. Sărbătoarea reprezintă un bun prilej de revedere cu artiști locali sau de renume național, care au urcat pe scenă, pentru a transmite prin voia bună și autenticul românesc.Viviana Bulugu, Ion Dascăl, Rodica Buhna, Alesia Sahaidac, Andrei Coțofană, Grupul Mugurelul, Doinița Fluturu, Danezu, Sorina Ceugea, orchestra Mugurel de la Chișinău și Fanfara de la Valea Mare au reușit să smulgă aplauze și să strângă sute de localnici și nu numai pe teren de fotbal din Bălteni.

”Vin și cu vești bune la ceas de sărbătoare. Vreau să împărtășesc împreună cu dumneavoastră o mare bucurie. Săptămâna trecută am semnat contractul de modernizare a 20 de străzi din Bălteni prin Programul Anghel Saligny. Este o investiție de anvergură pe care sperăm să o finalizăm cât mai repede, mai ales că am avut și avem în continuare sprijinul Consiliului Județean Vaslui”, a spus Relu Brașoveanu, primarul comunei Bălteni.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, care a fost încântat de faptul că lumea își dorește astfel de momente, care schimbă ritmul cotidianului, presărat de griji și muncă.

„Ne-am reunit aici pentru a sărbători, pentru a ne relaxa, pentru a trăi câteva clipe mai liniștite față de restul zilelor în vâltoarea cărora trăim, fie că vrem sau nu vrem. E bine să ne amintim că sărbătorile acestea nu sunt numai pentru relaxare, pentru că autoritățile publice nu pot folosi banii numai pentru ca să ne distrăm.

Trebuie să ne și amintim, să rememorăm și să analizăm ceea ce au făcut aceia care vă cheamă și cu mare plăcere vă întâmpină la fiecare sărbătoare a comunei Bălteni. Dintr-o localitate micuță s-a transformat practic într-o localitate urbană.

Sunt foarte puține diferențe între ce înseamnă un oraș și care are stagii vechi de existență și comuna Bălteni, care este o comună mai micuță, dar cu oameni gospodari și care au răspuns la inițiativa primarului și consiliului local”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Ziua comunei Bălteni a mai cuprins întreceri sportive, la care au participat tinerii din sat. De asemenea, au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie.