Deputatul Popica: ”Am inițiat legea, pentru a proteja copiii de aceste băuturi toxice”

0
836
Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege ce le interzice minorilor accesul la băuturile energizante. Legea prevede totodată interzicerea comericalizării acestor băuturi în incinta instituţiilor de învăţământ şi sancţionarea, cu amenzi de până la 30.000 de lei, a celor care le vând energizante minorilor.
Printre cei care au votat acest proiect extrem de important pentru sănătatea tinerei generații se numără și deputatul PSD de Vaslui, Eduard Andrei Popica. De altfel, deputatul vasluian este și un inițiator al legii care clarifică un subiect cu mari implicații în viitor.
Am votat in Plenul Camerei Deputatilor proiectul de lege care reglementează interzicerea comercializării băuturilor energizante către minori și în instituţii de sănătate ori destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.
Prin acest proiect protejăm copiii de pericolul la care sunt expuși consumând acest tip de băuturi toxice.
Ca și sancțiuni, proiectul de lege prevede amenzi de la 5.000 de lei la 20.000 de lei, pentru localurile care vor vinde minorilor energizante, iar dacă repetă contravenţia, li se poate suspenda activitatea pe o perioadă de până la 30 de zile.
Totodată, am prevăzut amenzi cuprinse între 10.000 de lei şi 30.000 de lei, dacă vânzarea sau/şi oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante minorilor au loc în unităţi de învăţământ, în unităţi sanitare sau în unităţi de ocrotire a oamenilor defavorizaţi.

Mulțumesc părinților și cadrelor didactice care, în ciuda opoziției producătorilor, au contribuit la forma finală a legii, colegilor din PSD, dar și celor de la alte partide care au înțeles importanța acesteia și au votat-o.
În continuare, în cadrul Comisiei Juridice de Disciplină și imunități, lucrăm la alte legi importante, făcute să protejeze cetățenii, cum ar fi: interzicerea jocurilor de noroc sau comercializarea țigărilor electronice către minori”, a spus deputatul Popica.


https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp