Deputatul Stativă, tare în gură la shaormerie, mut ca un pește în Parlament!

0
224

INCREDIBIL… Cazul deputaților vasluieni Stativă și Solomon, care la 2 noaptea făceau scandal la o shaormerie din București, pe motiv de nepurtarea măștii, nu mai are nevoie de prezentări. Cel mai probabil, cei doi parlamentari de Vaslui veneau de la o „bibliotecă” și li se făcuse foame la acea oră târzie.

Parlamentarii vasluieni – în special, Solomon, căruia Stativă îi ținea isonul – au demonstrat că sunt șmecheri la București și pentru ei nu este lege. Faza tristă este alta.

Dacă Solomon are activitate bună și de apreciat ca parlamentar, fiind și președintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaților, celălalt „mușchetar”, Irinel Stativă, este un cetățean care ia 200 de milioane de lei vechi pe lună absolut degeaba.

Ca să înțelegeți cum stă treaba, trebuie să vă spunem că, în cele trei mandate și jumătate de parlamentar de Vaslui, derulate între 2006 și 2020, Irinel Stativă a vorbit de la tribuna Camerei Deputaților doar 15 minute… în 14 ani! Adică, îi plătim 5.000 de euro pe lună absolut degeaba acestui parlamentar mut ca un pește.

Iată, defalcată pe mandate, prestația lui Stativă în Parlament:

  • În mandatul 2006 (a înlocuit un alt deputat de Vaslui, pe Ion Giurăscu) – 2008, a vorbit în Parlament 3 minute și 39 de secunde,
  • În mandatul 2012 – 2016, a vorbit în Parlament 3 minute și 57 de secunde,
  • În mandatul 2016 – 2020, a vorbit în Parlament 7 minute și 59 de secunde,

Și, pentru a vă aminti cum a pornit cariera de mare politician a lui Stativă, trebuie să spunem că de la un simplu profesor la un liceu din Vaslui, unde repara aparatură electronică, ajunge director adjunct la DGASPC, funcție de pe care pleacă în Parlamentul României. De atunci și până acum, Stativă rupe băncile parlamentare în două, cu statul degeaba.