Destinul desfrânatului Onilă: de la luxul și șpăgile episcopale, la o celulă rece de arest!

7
331
Advertisement

Șapou:

Corneliu Onilă, cel care își spunea Corneliu Bârlădeanul, pe când era episcop al Hușilor, a petrecut prima noapte de arest, într-o celulă a IPJ Iași.

Este o premieră pentru Biserica Ortodoxă Română, ca un episcop retras să fie reținut și băgat în arest, pentru acuzații de viol asupra foștilor elevi de seminar.

Onilă nu bănuia, atunci când a pus la cale “afacerea” cu microfoanele plantate de DNA, pentru a-i prinde pe preoții care îl șantajau, ce taifun va declanșa.

A stat, timp de trei ani, ascuns într-o chilie la Văratec, acolo unde maicile îi făceau de mâncare, îi ascultau toate ordinele și făceau tot ce dorea “Prea-Sfințitul”.

Plus că statul român îI plătea în continuare salariu de episcop și șofer personal!

Ieri, într-o mare zi de sărbătoare a creștinilor, Sfinții Împărați Constantin și Elena, Dumnezeu i-a cerut lui Onilă să-și plătească păcatele săvârșite cât timp a fost episcop.

De acolo, de la mănăstirea Văratec, Onilă se amuza de drama celor trei preoți de la Vaslui, care îi ceruseră bani și funcții și care fusseră condamnați la ani grei de închisoare cu executare. Dar, se pare, Dumnezeu l-a pus să plătească pentru păcatele sale. Și, nu sunt puține la număr.

De când a fost dat jos din fruntea Episcopiei, enoriașii vasluieni au cerut magistraților și polițiștilor care au anchetat și instrumentat dosarul celor trei preoți să ia măsuri și împotriva fostului episcop păcătos, care obișnuia să cheme tinerii seminariști în camerele sale, pentru a se deda la adevărate orgii sexuale.

Sunt opt filmări puse la dosar, în care Onilă apare în diverse ipostaze sexuale alături de băieți de la seminar? Dacă preoții au plecat la pușcărie, pentru faptele lor, fostul episcop de ce nu este pus să plătească? Capii BOR sunt, se pare, mai presus de lege, în această țară”, spunea un credincios din Vaslui, extrem de revoltat pentru jumătățile de măsură ale magistraților.

Corneliu Onilă este singurul episcop din Biserica Ortodoxă Română descoperit cu fapte incompatibile cu haina preoțească și care are, încă!, statutul de episcop retras din funcție, cu salariu de mare șmecher, de aproape 200 milioane lei vechi, mașină la scară, șofer personal și toate privilegiile unui episcop în funcție.

Toată România a văzut actele sexuale ale fostului episcop cu elevi de seminar

La începutul anului 2018, în luna ianuarie, se discuta despre faptul că, în urma vizionării filmului compromițător, procurorii s-ar fi autosesizat și au pornit o anchetă împotriva fostului mare prelat.

În imaginile vizionate de procurori ar fi apărut Onilă în ipostaze compromițătoare, acte sexuale alături de un elev al Seminarului Teologic Huși. Altfel spus, putem spune că scandalul sexual în care a fost implicat fostul episcop era adevărat.

Chiar dacă s-a vorbit multă vreme despre acele înregistrări compromițătoare, fostul episcop a făcut tot ce i-a stat în putere pentru ca acestea să nu iasă la iveală.

La începutul anului 2018, mai multe persoane, foști elevi și preoți, au venit la sediul Poliției Huși pentru a da declarații în acest dosar. De asemenea, cazul nu era unul chiar nou și despre apucăturile mai puțin ortodoxe ale fostului episcop se știa chiar și în cele mai înalte foruri ale Bisericii Ortodoxe Române.

O fostă pedagogă a Seminarului a povestit că știa despre apucăturile episcopului și chiar a surprins unele scene petrecute în internatul Seminarului sau într-o chilie dintr-o mănăstire din apropiere, dar reclamațiile sale au rămas fără răspuns.

De asemenea, condamnarea la închisoare cu executare a celor trei preoți (Sebastian Jitaru, Gheorghe Damian și Răzvan Bumbu – n.r.) a iscat un val de indignare în rândul vasluienilor.

Aceștia s-au întrebat ce înseamnă Justiția, în condițiile în care Corneliu Onilă nu fusese tras la răspundere pentru acte sexuale cu minori, așa cum ar fi reieșit din imaginile vizionate de anchetatori.

Reacția Patriarhiei Române: “Vom merge până la caterisirea lui Onilă”

Aseară, conducerea Bisericii Ortodoxe Române a avut o primă reacție la reținerea lui Corneliu Onilă.

Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungăși complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului.

La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii, arată un comunicat al BOR.

Print Friendly, PDF & Email

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.