Deținuți vasluieni, premiați la un concurs național de caligrafie. Expoziția este deschisă la Muzeul Județean

23
231

Miercuri, Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui a găzduit vernisajul celei de-a VI-a ediții a Expoziției Naționale de Caligrafie pentru deținuți, „Arta din condei”. Ediția din acest an a avut ca temă „Iubirea în literatura română”. Deși la nivelul sistemului penitenciar, interesul manifestat de unitățile penitenciare a fost mai mic față de edițiile anterioare, anul acesta participând doar 12 penitenciare, totuși se remarcă lucrări deosebite și bine conturate.

Unitatea organizatoare, în speță Penitenciarul Vaslui a primit 124 de lucrări provenite de la 50 de deținuți, din cele 12 penitenciare: Arad, Aiud, Botoșani, Brăila, București Jilava, București Rahova, Constanța Poarta Albă, Slobozia, Tulcea, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Vaslui.

După evaluarea lucrărilor de către o Comisie formată din 2 specialiști de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare”, și un cadru didactic, au fost selectate și expuse 68 de lucrări provenite de la 34 de deținuți. Anul acesta au fost premiați 25 de deținuți.

Proiectul „Arta din condei” are drept scop promovarea spiritului de competiție și performanță în deprinderea artei de a scrie frumos și corect, contribuind astfel la îmbunătățirea stimei de sine a persoanelor aflate în detenție. De asemenea, se urmărește în egală măsură, promovarea scrisului de mână românesc, a caligrafiei ca artă, promovarea literaturii române, menținerea unei stări mentale optime a deținuților prin ocuparea timpului liber într-un mod plăcut și creativ.

Vizitatorii Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui vor putea admira expoziția până la sfârșitul lunii iulie.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

23 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.