DIASPORA: Românul care și-a ucis părinții și 2 copii într-un accident în Italia, arestat

0
417
Advertisement

SUFLETE NEVINOVATE… Vineri, 5 iunie, ora 14.00, kilometrul 360 din partea de sud a autostrăzii italiene. Într-o fracțiune de secundă, se petrece o dramă de neimaginat, un accident rutier cumplit.

O întreagă familie de români, compusă din mamă, tată, cei 4 copii ai lor și bunicii din partea tatălui, este spulberată pe șosea. Doi dintre copii și bunicii lor mor pe loc, în timp ce mama micuților și ceilalți doi copii suferă răni grave, fiind transportați la spitale cu elicoptere medicale.

Tatăl copiilor, în vârstă de 30 de ani, cel care conducea mașina, este vinovat de moartea a patru suflete.

Potrivit ziarului local Corriere di Arezzo, familia de români intrase în Italia din Slovenia și se îndrepta spre Napoli la bordul unui autoturism Volkswagen Sharan cu 7 locuri. Anchetatorii susțin că atât martorii, cât și imaginile înregistrate de camerele video de pe autostradă indicau cum mașina condusă de tatăl român se duce spre dreapta, după care lovește partea din spate a unui TIR parcat într-o zonă de repaus de pe autostradă.

Toți pasagerii din mașină au fost aruncați pe asfalt, iar mașina a fost complet distrusă, relatează Rotalianul.com.

Un autoturism Nissan care venea din spatele mașinii Volkswagen s-a lovit de mașina familiei de români și apoi a fost aruncată în parapetul dintre cele două sensuri de mers. În cea de-a doua mașină se aflau patru persoane care veneau din Pistoia și au suferit diferite răni de asemenea, dar niciuna nu se află în pericol de moarte.

Patru copii se aflau în mașină: unul de 14 ani, două fetițe gemene de 10 ani și un bebeluș de numai 8 luni. Doi dintre ei au murit pe loc, victimele fiind bebelușul și una dintre fetițele gemene. Bunicii copiilor, care erau părinții șoferului, au decedat și ei. Erau în vârstă de circa 50 de ani. Mama și ceilalți doi copii sunt internați acum la spitalul Meyer din Firenze, unde au fost transportați cu trei elicoptere.

Din primele informații oferite presei de către anchetatori reiese că la baza accidentului a stat oboseala. O stare care se putea rezolva cu numai câteva ore de odihnă. Drumul lung din România, prin Slovenia, probabil fără prea multe opriri, l-a epuizat pe bărbatul român.

Martorii spun că bărbatul era distrus psihic după accident. Umbla printre corpurile neînsuflețite ale copiilor și părinților săi și era distrus de durere. Polițiștii sosiți la fața locului l-au abordat cu calm și l-au condus la secția de poliție. Odată ajuns acolo, după ce s-a constatat dinamica accidentului, a fost pus sub arest. Acuzația este de „crimă rutieră multiplă”, mai scriu colegii de la Rotalianul.com.

Tânărul șofer va avea pe conștiință, toată viața, moartea copiilor și a părinților săi.

Dumnezeu să-i ierte!

Citește și:

Drama trăită de un șofer care a văzut moartea la granița cu județul vaslui

Print Friendly, PDF & Email