DOCUMENT OFICIAL Raed Arafat o ia razna și înființează Agenția Națională pentru Situații de Urgență! Pompierii și ambulanțierii devin agenți de urgențe!

0
405

Secretarul de stat Raed Arafat forțează mâna actualilor guvernanți și, cu de la sine putere, propune înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență. O struțo-cămilă care ar urma să funcționeze la ordinele lui Arafat, pentru că în această mega-structură, similară cu un minister, vor funcționa ISU Vaslui, Serviciul Județean de Ambulanță, unitățile de primire urgențe din cele trei mari spitale din județul Vaslui, sistemul județean de apel 112, tot ce înseamnă pompieri voluntari de la primării. Într-un cuvânt, o nebunie!Pentru ca haoeul să fie completat, cel supranumit ”dictatorul serviciilor de urgență din România” mai face un pas și aproape că se autopropune pentru funcția de președinte al ANSU. Haideți să citim împreună câteva paragrafe din acest proiect scandalos, care a stârnit multe dezbateri, de aproape un an și jumătate:

”-Art 6. (1) Preşedintele ANSU face parte din Consiliul Suprem de Apărare a Tării, în acest sens art. 5 (3) din legea nr.415 din 27 iunie 2002 se completeaza cu „şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă”. https://b563af8c9bb1b5f96122577044c2277a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

-Art 8. (1) Preşedintele ANSU, prin ordin, poate institui absolut excepţional, starea de urgenţă, în situaţii care necesita o reactie rapidă, precipitată sau în care este imposibilă adunarea autoritătilor competente, care pot declara uzual starea de urgenţă. Instituirea stării de urgenţă nu poate fi delegată.

-Art 9. (1) Membrii conducerii şi personalul ANSU nu vor solicita şi nici nu vor accepta instrucţiuni de orice natură de la nici o altă instituţie, organism sau autoritate în exercitarea atribuţiilor lor în temeiul legii.
(2) ANSU este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

-Art 11. (1) ANSU este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a Primului Ministru.
(2) Preşedintele ANSU este ordonator principal de credite.
(3)Preşedintele ANSU beneficiază de prevederile legii privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică centrală.
(4) Durata mandatului preşedintelui este de 5 ani, care poate înceta în următoarele situaţii: imposibilitatea exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de 6 luni; demisie; condamnarea definitivă pentru săvârirea unei infracţiuni. https://b563af8c9bb1b5f96122577044c2277a.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

-(5) Amenzile contravenţionale plătite in termen de 120 de ore de la săvarsirea faptei sau in termen de 72 ore de la intocmirea procesului verbal constatator beneficiaza de reducere cu 50 % a cuantumului amenzii.
(6) Amenzile contravenţionale neplătite in termen de 60 zile de la data săvarsirii faptei se considera a fi neplătite cu rea credinţa. Fapta contraventionala coroborată cu reaua credintă in neplata amenzii contraventionale urcă in grad juridic fapta iniţială şi amenda contravenţională dupa trecerea celor 60 de zile, devine amendă penală cu aceeaşi valoare pecuniara şi cu termen de plată conform legii, calculat din ziua urcării in grad juridic.

-b) Timorarea, agresarea verbală prin injurături, ameninţari, distragerea atenţiei agenţilor de urgenţe, luarea in derâdere sau in derizoriu a agenţilor de urgenţe sau a activităţii lor; solicitarea unei activităţi anume, a atenţiei sau de materiale de orice natură de la agenţii de urgenţe, se pedepseşte cu inchisoare de la 3 la 7 ani”.

Vă dați seama? Pompierii sau ambulanțierii lui Arafat se vor ocupa de dat amenzi, pentru că acești oameni devin agenți de urgențe, cu carnețelul de amenzi penale în mână. Oare, chiar am înnebunit de tot în țara aceasta? Pentru cei care vor să afle mai multe despre nebunia lui Arafat, punem la dispoziție documentul complet de la Guvern.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp