Doi bebeluși din Cârja-Murgeni, cei mai tineri pacienți Covid ai Spitalului din Bârlad!

0
366

DE NECREZUT… Informație venită din surse neoficiale, confirmată aseară de conducerea Direcției de Sănătate Publică Vaslui. Doi nou-născuți de la maternitatea Bârlad au fost confirmați cu Covid 19, în urma testelor făcute de spital. Este vorba de doi gemeni, născuți de o femeie din suburbia Cârja, a orașului Murgeni. „Da, este adevărat, sunt doi gemeni nou-născuți cu Covid 19. Au fost născuți de o mamă pozitivă”, a confirmat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.Pare incredibil, dar este adevărat. Nou-născuții pot contracta Covid 19 chiar și în timpul sarcinii, spun specialiștii. Un studiu publicat în JAMA Pediatrics sugerează că transmiterea verticală (trasmiterea in utero, trasmiterea în timpul travaliului sau la naștere, trasmiterea în perioada imediat după naștere) a virusului SARS-CoV-2 , de la mamă la făt, poate fi posibilă. Studiul a monitorizat 33 de nou-născuți din China, a căror mame au fost diagnosticate cu COVID-19. Patru dintre acești nou-născuți au prezentat simptome respiratorii, iar dintre aceștia 3 au avut teste pozitive pentru SARS-CoV-2 efectuate în ziua a 2-a și a 4-a de viață. Probele de tampon nazal și anal efectuate în ziua a 6-a de viață au fost negative pentru virus.

Nu se știe dacă acești bebeluși au fost infectați înainte sau după naștere.

Astfel, pe baza datelor limitate nu există dovezi clare privind transmiterea verticală a virusului SARS-CoV-2 de la femeia însărcinată infectată la făt.

În aprilie a.c., 10 nou-născuți de la Maternitatea Timișoara au fost diagnosticați cu Covid 19. Toți cei 10 bebeluși au plecat acasă sănătoși.

Prefectura Vaslui a anunțat, ieri, că în județ sunt 407 cazuri de coronavirus, din care 127 sunt internate în spitalul de la Bârlad.