Doi militari hușeni de toată isprava ajută autoritățile americane

0
767

O echipă de 15 specialiști din Ministerul Apărării Naționale, alcătuită din cinci medici, cinci asistenți medicali și cinci militari specialiști în domeniul CBRN, a plecat luni, 25 mai, în SUA, pentru a oferi sprijin autorităților statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19.Conform colegilor de la BZV.ro, între cei 5 specialiști militari doi sunt din cadrul Batalionlui 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” Husi, judetul Vaslui. Este vorba de căpitanul Andrei Băhnăreanu și locotenentul Copae Daniel Florin. Cei doi hușeni vor oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama.

Personalul MApN va oferi, pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se va informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN.

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe si de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia.

Cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM).